SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > CHP il ve ilçe örgütü ne yapar?

CHP il ve ilçe örgütü ne yapar?

12 Kasım 2017 Pazar - 09:10








Haluk Pekşen de olmazsa, CHP’nin Trabzon’da maalesef esamisi okunmayacak. Yapılacak her etkinlikte, Cumhuriyet ve Atatürk’le ilgili verilen her ilanda Pekşen müdahil olmazsa CHP örgütlerinin bir şey yapacakları yok. Olmadığını hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gördük, hem de 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde. Sahi CHP Trabzon örgütleri ne yapar? Evet, Atatürk’ü ve cumhuriyeti kimselere bırakmıyorlar! Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için hemen vurgulayalım. Bunlar yani Trabzon il ve ilçe örgütü sözde Cumhuriyeti ve Atatürk’ü kimselere bırakmıyorlar, burası doğru; ya icraatta ne yapıyorlar? İcraatta bir şey yapmadıklarını biz değil, bütün Trabzon biliyor. Kimse bir yerine bir şey takmaya kalkmasın. Atatürk ve cumhuriyet hiç kimsenin tekelinde değildir. Atatürk'e ve cumhuriyete sahip çıkacak olanlar, her şeyleriyle sahip çıkmalıdırlar.

***

OLMAYIN ARKADAŞ

Gazetelere bakıyoruz. CHP tarafından 10 Kasım'la ilgili verilen bir tane ilan göremedik. Neden verilmez, niye verilmez tam da bilmiyoruz. Herhalde bütçeleri yoktur ilan vermeye. Peki Atatürk'ü anmak için ilan veremeyen ve bütçe denkleştiremeyen CHP il ve ilçe örgütleri, sırf bakın bizler de AK Parti gibi iftar çadırı açıyoruz diyerek neyi ispatlamak istiyorlar? Şimdi kalkıp diyecekler ki, iftar çadırına katkıyı İstanbul belediyelerinden aldık. E kardeşim göz boyamak için iftar çadırı açmazsan günah mı işlersin? Bir de kalkmış diyorsunuz ki, bizim partinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Hadiyin oradan! Sizin Atatürkçülüğünüzü sevsinler. Eğer Atatürk'ü anmak için bir ilan da veremiyorsanız, olmayın arkadaş; il ve ilçe başkanı olmak için kafanıza silah dayayan mı var? Bırakın işi layıkıyla yapacak olanlar göreve gelsin. Tabi burada bizim eleştirdiğimiz sadece Trabzon teşkilatlarıdır.

***


RİZELİLERE KOMUTANLIK DAVETİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TGC Sakarya Denizaltısı 13-16 Kasım tarihleri arasında Rize’ye demir atıyor. Deniz Kuvvetleri Komurtanlığı, yayınladığı mesajında tüm Rize halkını TGC Sakarya Denizaltısı'nı gezmeye davet ediyor. Üç gün boyunca halka açık olacak denizaltıyı binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

***

ÇAĞLAYAN’DA KENTSEL İSYAN

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'nde vatandaşlar kentsel dönüşümü bekliyor. Verilen tarihlerin geçtiğini belirten vatandaşlar, “Bizler Trabzon’un dışında kalmış üvey evlatlar gibiyiz. Bina yapmaya kalsak yapmayın diyorlar. Kentsel dönüşüm gelecek diyorlar. Ancak yıllar geçti ne gelen var ne giden. Yetkililer Çağlayan’ı unuttu galiba. Bir an önce yetkili kişiler buraya gelerek kentsel dönüşüm hakkında vatandaşı bilgilendirmelidir. Ayrıca tam Çağlayan merkezde bulunan döner kavşak her gün ölüm saçıyor. Bu kavşağa da Karayolları bir çözüm bulmalıdır” ifadelerini kullandılar.


***

BİR SÜMELA HİKAYESİ

Trabzon Maçka dendi mi çağrışım yapan tek sözcük Sümela’dır desek yeridir. İlçeye mistik bir hava kazandıran Sümela Manastırı uzun bir süredir kapalı durumda. Ne zaman açılacağı ise muamma. Yetkililerden 2018 yılının Ağustos ayında restore edilmiş haliyle yeniden hizmete açılacağı yönünde açıklamalar gelse de manastırın kapalı olduğu süreçte Maçka halkı ve esnafı büyük kayıp yaşadı. Sadece Maçka’da değil, Trabzon genelinde bir ekonomik kayıp söz konusu. 2015 yılında başlayan çalışmalar nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapatan Sümela’nın bir an önce açılması Trabzon halkının en büyük beklentisi. Altındere Vadisi yamaçlarında kurulu bulunan manastır Ortodoksların da ayin için buluşma adreslerinden biri. Vali Yücel Yavuz da Sümela’nın şehir turizmi için önemli bir destinasyon olduğunun altını çiziyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap