SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Büyükşehir'de mağlubiyet kabul mu edildi?

Büyükşehir'de mağlubiyet kabul mu edildi?

23 Kasım 2017 Perşembe - 10:33








CHP Trabzon Teşkilatı 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Ortahisar Belediyesi’ni kazanabilmek için adeta seferberlik ilan ederken Büyükşehir Belediyesi için yerel yöneticilerden bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. CHP’li vatandaşlar, “Parti yetkilileri sadece Ortahisar’a değin açıklama yapıyorlar. Bu da sanki ‘Büyükşehir Belediyesi seçimi önemsenmiyor’ algısı yaratıyor. Yoksa şimdiden CHP Trabzon örgütü Büyükşehir için mağlubiyeti kabul mü etti” diyerek duruma tepki gösterdi.

***

CANALİOĞLU GÜNDEMDE YOK

CHP Ortahisar İlçe Başkan Adayı ve mevcut İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç dün basın mensupları ile bir araya geldi. Akaç, CHP’nin yapılacak olan ilk yerel seçimlerde adaylarına dair de konuştu. Akaç, aday olarak belirlenecek isimler için parti teşkilatlarının ağırlık gösterdiği isim üzerinde yoğunlaşacaklarını belirtti. Adayların aylar öncesinden belirleneceğinin de altını çizen Akaç, aday olacaklar isimlerin vatandaşla tek tek buluşup seçimi kazanabilmek için projelerini anlatacaklarını dile getirdi. Akaç, Trabzon eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun isminin de belediye başkanlığı adaylığı için gündemlerinde olmadığını açıkladı.

***


ALTUNBAŞ SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte görüştüğü öne sürüldü. Son dönemlerde AK Parti’de öne çıkan ilçe seçimlerinin göz bebeğinin Ortahisar İlçe Teşkilatı olduğu biliniyordu. Öne çıkarak henüz kimse net adayım demese de aday olmak isteyen parti içerisinde birkaç isim olduğu bilinmekte. Temel Altunbaş’ın ise organik aday olduğu tahmin ediliyordu lakin kulislerden sızan son haberlere göre, adaylığı kesinleşti. Altunbaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son bölge ziyaretine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğü ve olur aldığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan Ortahisar İlçe Kongresi ile alakalı her şeyin cuma gününe kadar netleşeceği belirtildi.

***

DÜZKÖY’E ALTUNTAŞ MI HAZIRLANIYOR?

2019 yerel seçimleri öncesinde tüm partilerde belediye başkanlık yarışının başladığı gözlemleniyor. Bunlarda en favori olarak görülen parti AK Parti olması nedeniyle de burada bir hayli kulis yapıldığı bilinmekte. Son seçimlerde CHP tarafından belediyesi kazanılan Düzköy’de AK Parti’nin yeni bir strateji çizdiği dikkatlerden kaçmadı. Bu bağlamda AK Parti’nin hedefinde iki ilçe bulunmakta. Birincisi Düzköy, ikincisi ise MHP’nin son seçimde sahip olduğu Şalpazarı Belediyesi oldu. AK Parti Düzköy ilçesinde mevcut İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Altuntaş’ın isminin gündeme geldiği öğrenildi.


***

SANAT ARTI DESTEK EŞİTTİR GENÇ

Trabzon’da sanat ile uğraşan birçok isim 2014 yılına kadar çalacak kapı bulamazdı. Tiyatro sanatçısından ressamına, heykeltıraşından ses sanatçısına kadar birçok sanat aşığı pek yardım alamazken 2014 sonrasında bu durum Ortahisar Belediyesi ile değişti. Başkan Ahmet Metin Genç’in ilçede sanat faaliyetleri ile uğraşan ve emek harcayan birçok kişiye yardım ettiği öğrenildi. Genç’in sadece maddi olarak değil manevi destek de verdiği bilinmekte. Genç Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’ni tiyatro gruplarının emrine verirken kendi ekibine de İlçe Belediyesine ait büyük bir sanat merkezi yapmaları gerektiğini söyledi. Genç’in Trabzon’daki sanatçılara desteğinin her geçen gün arttığı gözlemleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap