SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Balta Karaçi'de

Balta Karaçi'de

11 Kasım 2017 Cumartesi - 08:09








AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve TTSO (Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası)'dan bir grup meclis üyesi Pakistan meclisinin davetlisi olarak Pakistan'ın başkenti Karaçi'ye gittiler. Türk heyetinin Pakistan'la Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediği belirtildi. Bir süre önce de Trabzon'u ziyaret eden Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı Muhammad Pervaiz Malik ve beraberindekiler buradan memnun ayrılmışlardı.

***

AKŞAM BULUŞMASI

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca önceki akşam İkram Sofrası'nda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Gazeteci Hakkı Emiroğlu ve DYO firmasının Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz temsilcileri ile bir araya gelmiş. Gece geç saatlere kadar süren sohbetin konusu Trabzonspor olmuş. Konuklar Bordo-Mavili takımın içinde bulunduğu ortamı etraflıca ele alıp çıkış yolu aramışlar.

***


CEZAEVİNDE 'SOĞUK' RÜZGARLAR

Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde şu sıralar isyan sesleri yükseliyor. İddiaya göre, soğuk kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde cezaevinde kaloriferler yanmıyor, sıcak sular akmıyor. Trabzon Ceza ve İnfaz Kurumları İnceleme Komisyonu Başkanı Ecz. Tayfun Sezeroğlu, mahkum yakınlarının "Cezaevinde kaloriferler yanmıyor, sıcak sular akmıyor, idare neden uyarılmıyor" diye sorduklarını söyledi. Sezeroğlu, bu sorunu araştıracaklarını ve çözmek için çalışacaklarını bildirdi.

***

RİZELİLER TEDİRGİN

Rizeli Müsteşar Kenan İpek'in Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alınması Trabzon Adliyesinin tepe noktalarındaki Rizelileri tedirgin etmiş. Adliyede görevli Rizeliler yeni çıkacak kanun ve genelgelerden çok her an çıkacak tayin ve atama kararnamelerini takip ediyormuşlar.


***

KALEPARK MUAMMASI

Trabzon'da bir süredir Kalepark Orduevi'ne yönelik iddialar farklı bir boyut kazandı. Kalepark'ın halka açılacağı öne sürülmüştü. Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci, "Kalepark Orduevi Üçüncüoğlu Vakfı'nın bu millete emanetidir. Tapusu bizde, kullanım hakkı askerimizdedir. Yıldızlı kampında yeni bir mekanın inşaatına başlayacaklar. Bittiğinde Kalepark'ı boşaltıp bize teslim edecekler. Ondan sonraki tasarruf Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir" diyor.

***

TURUP'A KÖTÜ HABER!


Trabzon'un Araklı ilçesi Turup bölgesinde Dubaili Armada firmasının yapmayı planladığı tatil köyü hayal olmak üzere. Turup mevkiinde tamamı Milli Emlak'a ait 11700 dönüm arazinin imara açılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şirket yetkililerine "Araziden %51'ini alırız, ilerde size de satarız" teklifi yapmıştı. Ancak şirket yetkililerinin "Biz bir başkasının arazisine yatırım yapmayız. Bize birçok ülke yatırım için bedava arazi, teşvik veriyor, vergi indirimi yapıyor. Türkiye Cumhuriyetinin ağır bürokratik oligarşisini aşamıyoruz" diyerek masayı terk ettikleri ve yatırımdan vazgeçtikleri konuşuluyor. Doğa harikası Turup'ta daha önce de Katı Atık Depolama Tesisi kurulacağı gündeme gelmiş, bu gelişme ilçe halkı tarafından uzun süre tepkiyle karşılanmıştı.

***

TABİPLER TOPLANIYOR

Trabzon Tabip Odası’nın ev sahipliği ile bugün saat 14.00-18.00 arası Zorlu Grand Hotel’de bir toplantı gerçekleştirilecek. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda; Sağlık Bakanlığı teşkilatındaki son değişiklikler ve değerlendirilmesi, hekimlerin çalışma koşulları, sağlıkta şiddet, sağlıkta geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif uygulamalar, OHAL uygulamaları: ihraçlar, güvenlik soruşturmaları, eğitim hakkı ihlalleri konularının ele alınacağı bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap