SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Bakan Akdağ müjdeyi verdi

Bakan Akdağ müjdeyi verdi

04 Mart 2017 Cumartesi - 08:04








Sağlık Bakanı Recep Akdağ Trabzon'u ziyaretinde birçok müjde verdi. Bir süredir nereye yapılacağı tartışılan şehir hastanesinin Akyazı'ya yapılacağını belirten Akdağ bu konuda yapılan tartışmaları sona erdirdi. Bakan Akdağ'ın şehir hastanesi ile ilgili verdiği bu müjde bütün Trabzon'u sevince boğdu. Akdağ, bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun büyük gayretleri olduğunu kaydetti. Bakan Akdağ'ın Trabzon ziyaretlerinde verdiği bütün sözleri harfiyen yerine getirdiğinin de altını çizelim.

AKDAĞ'A EN ÇOK NE ŞİKAYET EDİLDİ?

Trabzon’u ziyaret eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a vatandaşlar en çok sağlık hizmetleriyle ilgili problemlerden şikayet etti. En iyi doktorları ve hemşireleri özel sektöre kaptıran Sağlık Bakanlığı hastaneleri S.O.S vermeye başladı. Ardı ardına açılan modern hastanelerde, uzman doktor ve personel olmayınca şikayetler de artıyor.

Fiziki mekan yeterliliği, cihaz ve ekipman bakımından son derece yeterli olan hastaneler, tanınmış eşinin ehli bütün doktorlarını birer birer kaybediyor. Daha iyi çalışma koşulları ve yüksek maaşlar nedeniyle doktorlar özel hastaneleri tercih ediyor. Oysa, Trabzon, hastane yatak sayısı bakımından Türkiye'nin sayılı illeri arasında yer alıyor.

Ancak, hastalar hastanelerde kendilerine zaman ayıracak, hasta psikolojisini iyi bilen doktorların eksikliğini yaşıyorlar. Muayene ya da tedavi için hastaneye başvuran hastaları doktorlar kovmaktan beter ediyor. Suratı asık, buz gibi soğuk bakışları olan doktorlar, hastaların düşük morallerini olumsuz etkiliyor. Üstüne üstlük, hastalar, doktorlardan bir de fırça yiyince moraller daha da altüst oluyor. Hal böyle olunca hastanelerden mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılmak imkansız hale geliyor.


Doktorlar çoğu zaman hastanın yüzüne bile bakmadan, doğru dürüst şikayetini bile anlatmasına fırsat vermeden reçeteyi ilaçlarla dolduruyor. Bundan da en çok kazançlı çıkan ilaç şirketleri oluyor herhalde. Bu durum aynı zamanda ülkemizde neden bu kadar çok ilaç tüketildiğinin de bir göstergesi niteliğinde.

AKKAYA SAHADA

Referandum çalışmaları için sahaya erkenden inen isimlerden biri de Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya'dır. Zaman buldukça referandumla ilgili çalışmalarını gece gündüz demeden yapmaktadır. Katıldığı toplantılarda veya etkinliklerde konuşmacı olsun veya olmasın salonlarda bulunan herkese elinden geldiğince dokunuyor. Sadece salonlarda mı bunu yapıyor Akkaya? Tabii ki hayır…

Çarşıda pazarda, sokakta, caddede kiminle karşılaşırsa referandumda neden evet oyu vermeleri gerektiğini, halkın anlayacağı dilden onlara anlatıyor. Akkaya'nın 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili yaptığı çalışma partili partisiz herkes tarafından takdir görüyor. Bize göre Mustafa Akkaya partisinin referandum sürecince sahada olan önemli isimlerinden biri olacak. Zaten şu an olmaya başladı bile.

BİRSEN BULUŞTURUYOR


Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkan Yardımcısı Erol Birsenmüessesesinde her gün farklı insanları bir araya getiriyor. Dün de AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Duman, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi'yi ağırladı. Her gün farklı kesimden insanları ve bürokratları bir araya getiren Birsen'in müessesesi bürokratların buluşma adresi oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap