SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Babasının yerine Hülya Ulusoy...

Babasının yerine Hülya Ulusoy...

07 Eylül 2017 Perşembe - 09:20








Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın meslek komitelerinden meclise girecek üyeleri için seçilme mücadelesi, 2 aylık süre olmasına rağmen büyük bir çekişmeye sahne oluyor. TTSO'nun meclis başkanlığını en uzun süre yapan ve 3 yıl önce vefat eden Ali Osman Ulusoy'un yerini bu kez şirketin başındaki isim Hülya Ulusoy doldurmaya çalışacak. TTSO'nun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığını da yapan Hülya Ulusoy, geçirdiği rahatsızlığın ardından tam olarak sıhhatine kavuşup, tekrar işinin başına geçtikten sonra Ulusoy ismini mecliste devam ettirme isteğini harekete geçirdi. Bu durumda bazı gruplarda şekillenmelerin sil baştan yapılabileceği bildiriliyor.

FINDIK HEM KONUŞULUYOR HEM DE SATILIYOR

Toplama işleminin tamamlanmak üzere olduğu 2017 ürünü fındıkta, özellikle fiyattan memnun olmayanların şikayet ve beyanatları adeta havada uçuşurken, önce Kurban Bayramı, ardından da yakında okulların açılacak olması nedeniyle pazara fındık yoğun bir şekilde indiriliyor. Trabzon'un ticaret merkezi Moloz'da tüccarların önü sabahın ilk saatlerinden gece yarılarına kadar tartılan ve paraları hemen ödenen fındıklardan geçilmiyor. Pazara indirilen fındıkların genellikle 300-500 kiloluk partiler halinde oldukları, bunların da gurbetten gelenler ile paraya acil ihtiyacı olanlar tarafından getirildikleri gözleniyor. Ancak bu fındıklarla birlikte emanete bırakılan 2-3 tonluk fındıklar piyasanın ihtiyacına cevap verdiği için, özellikle ziraat odalarının "Fındığınızı pazara indirmeyin" çağrısı bir işe yaramıyor. 3-5 çuval fındığını pazara indirenler, "2-3 kuruş daha fazlası için fındıkla mı uğraşacağım? Zaten geçim kaynağım değil ki" diyor.

YENİ PARTİNİN TRABZON İL BAŞKANI!

Meral Akşener ve Koray Aydın’ın başını çektiği yeni parti bir taraftan teşkilatlarını oluşturma, diğer taraftan partiyi kamuoyuna açıklama hazırlıkları içinde. Muhtemelen yeni parti 29 Ekim’de Samsun’da görkemli bir törenle start alacak. 2019 seçimlerini hedef belirleyen yeni partinin ismi ve amblemi noktasında çalışmalar devam ediyor. Partinin ismi şimdilik Merkez Demokrat Parti olarak belirlendi ama bu ismin değişme ihtimali büyük. Yeni partinin Trabzon’da nasıl şekilleneceği, partide kimlerin görev alacağı ise ayrı bir tartışma konusu. Her şeyden önce şunu belirtmekte fayda var: Eski MHP Trabzon milletvekili, yeni oluşumun kilit ismi Koray Aydın partinin teşkilatlanma sürecine müdahil olmayacak. Yani Trabzon’a karışmayacak. Partinin kurucu il başkanlığı noktasında ise gözler Trabzon'da estetik uzmanı Dr. Muhammet Erkan’da. Erkan, sağlık ve siyaset camiasında kendini sevdirmiş bir isim. Ilımlı, güler yüzlü ve her kesimle diyalog kurabilen bir yapıya sahip. Siyasette yeni bir yüz. Muhammet Erkan’ın il başkanlığı noktasında kadrosunu hazırladığı ve nokta atışlarla sürpriz bir çıkış yapacağı söyleniyor.


CEZAEVLERİ DOLUP TAŞTI!

Türkiye’de şu an 85 bin tutuklu, 140 bin hükümlü olmak üzere 225 bin kişi bulunuyor. Cezaevlerinin kapasitesi çok ciddi anlamda aşılmış durumda. Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde de aynı sıkıntı baş gösteriyor. Koğuşlarda insanlar nöbetleşe uyuyor, kalabalık yüzünden sorunlar yaşanıyor. Son dönemde getirilen bazı kısıtlamalar ile birlikte cezaevlerinin kapasite üstü olması yeni arayışları da beraberinde getiriyor. Çözüm elbette sadece yeni cezaevleri yapmakla yetmiyor. Tabii ki başta terör, tecavüz ve uyuşturcu suçluları cezasını sonuna kadar çeksin. Ama burada şunu ayırmak gerek: "Tutuklu" ve "hükümlü" ayrımı yapılmaması beraat edebilecek tutuklu için telafisi imkansız sonuçlar doğurabilir. Devletin görevi gerçek suçlu ile suçsuzu ayırmak olmalı. Bu arada başka bir sorunda mahpuslar yargılamalarının sürdüğü ve ailelerinin oturduğu yerlerden çok uzaklara gönderiliyor. Ceza Tevkif Evleri Müdürlüğünün 2016 yılı raporlarına göre 49 bin 256 mahpus kendi isteği dışında sevk edilmiş. İnsanlar hiçbir hazırlık yapmadan bile sevk edilebiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap