SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Azaklı'dan tepki

Azaklı'dan tepki

30 Ağustos 2017 Çarşamba - 08:50








Demokrat Parti’nin Trabzon'daki etkin isimlerinden, uzun yıllar Doğruyol Partisi ve Demokrat Parti’de görev yapan, il başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Tahsin Azaklı, Meral Akşener’in başlattığı yeni siyasi parti hareketinin ismi ile ilgili sert ifadelerde bulundu.

Azaklı, yaptığı açıklamada “Aslı ve özü gerçek demokrat olmayan Yeni Merkez Demokrat Parti diye bir parti asla söz konusu olamaz” ifadesini kullandı. Azaklı, “Demokrat Partililik ve demokratlık sadece isimle olunmuyor. Türkiye'de demokratlık Demokrat Partilerin 1950'de başlatmış olduğu demokrat anlayışını benimsemek ve ona hizmetle olur” ifadelerini kullandı.  

ALTUNBAŞ DEVAM DEDİ

AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi öncesinde mevcut ilçe başkanı Temel Altunbaş’ın yeniden göreve devam kararı almasının ardından genel merkezin önümüzdeki hafta yapacağı istişare ve değerlendirme toplantısı öncesinde Ortahisar İlçe Başkanlığı için farklı isimlerin de çalışma yaptığı ifade ediliyor.

Bu isimlerden AK Parti Trabzon Kurucu Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve halen AK Parti İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Kamil Kansız ilçe başkanlığı için dillendiriliyor.


Kansız, iki dönemdir Trabzon il başkanlığında il başkan yardımcısı olarak görev yapması ve kurucu merkez ilçe yönetim kurulu üyesi olması ve bir dönem AK Parti Merkez İlçe başkan adayı olmasıyla da Trabzon’da tanınan ve bilinen bir kişi. Kansız’ın dışında yine il başkan yardımcısı olarak görev yapan Halil İbrahim Demirtaş’ın belli kesimler tarafından dillendirildiği ifade ediliyor.

Halen Ortahisar ilçe başkan yardımcısı olan ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten Aydın Demirci'nin de Ortahisar İlçe Başkanlığı için çalışma yaptığı belirtiliyor. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için önümüzdeki hafta yapılacak temayülden nasıl bir sonuç çıkacağı şimdilik soru işareti.

TRABZON'UN VAROŞU ÇÖMLEKÇİ

Trabzon'a Boztepe'den şöyle kuşbakışı baktığınızda Çömlekçi Mahallesi'nin içler acısı haliyle karşılaşırsınız. Bir zamanlar ahşap evleri ve bahçeleriyle şirin bir bölge olan Çömlekçi özellikle Rusların bölgeye gelerek burayı ticaret yaptıkları bir alan olarak kullanmalarıyla doku kaybı yaşamaya başladı. O günlerde Rus Pazarı revaçtaydı.

Ancak diğer yandan Çömlekçi özgünlüğünü, eski kimliğini yitiriyordu. Halk ucuz ve fason ürünlere rağbet gösterdikçe Rus, Azeri, Gürcü insanlar Sarp Sınır Kapısı'ndan akın akın geliyordu Trabzon'a. Esnaf huzurluydu, keza vatandaş da... Ama sinsi tehlike bundan sonraki süreçte kendini gösterdi. Sarp'tan ticaret amaçlı gelenlerin yanı sıra Çömlekçi'yi fuhuş amaçlı kullanan kadınlar da gelince ipin ucu kaçtı.


Hatırlarsınız o günlerde boşanmalar da artmıştı. Çömlekçi'de bir zamanlar bölgeden gelip geçenlerin konakladıkları otellerin nahoş amaçlı kullanılması bu şirin semtten kopmaları da hızlandırdı.

Yerel halkın çoğu ya başka mahallelere taşındı ya da Trabzon'u terk etti. Geride ise metruk evler ve polislerin sürekli operasyon yaptığı oteller kaldı.

Buraya bir neşter vurulması gerekiyordu. Nitekim o neşter hükümet tarafından vuruldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Etap Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde hak sahipleriyle tek tek anlaşıyor.

Bin 627 hisse 158,9 milyon TL karşılığında satın alındı. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kararlı. Trabzon'un her yönüyle yaşanılabilir bir kent olması en büyük temennimiz. Başkan Gümrükçüoğlu'na kolaylıklar diliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap