SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Aydın Aydın mahşeri kalabalıkla veda etti

Aydın Aydın mahşeri kalabalıkla veda etti

10 Kasım 2017 Cuma - 08:02








Trabzon Eski Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Aydın Aydın dün son yolculuğuna mahşeri bir kalabalık eşliğinde uğurlandı. Trabzon İskender Paşa Camii'nde düzenlenen törende spor, sanat, siyaset dünyasından vatandaşa kadar birçok isim Aydın'a son görevlerini yerine getirmek için saf tuttu. Öyle ki cenazede Aydın Aydın'ın hastası olan bir vatandaş "Kanser tedavisi görüyordum. Hocam benimle çok iyi ilgilendi fakat cuma günü yanına gidecektim. Demek ki hayat kısa" ifadelerini kullandı. Aydın Aydın'ı son yolculuğunda Gümüşhane eski milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Sabri Varan, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, MHP İl Başkanı Nihat Birinci, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ve çok sayıda seveni katıldı. Biz de Karadeniz gazetesi olarak Aydın ailesine bir kez daha sabırlar diliyoruz.

***

CHP'DE SAFLAR NETLEŞİYOR

CHP’de 18 ilçe kongresinin ne zaman yapılacağı ilçe ilçe belli oldu. İlçe kongrelerinin 23 Kasım’da başlayacağını bildiren CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, kongrelerin 10 Aralık’ta tamamlanacağını kaydetti. CHP Trabzon İl Örgütü ilk ilçe kongresini 23 Kasım’da Of’ta yapacak. En son ilçe kongresi 10 Aralık’ta Akçaabat’ta yapılacak. İl kongresi ise 7 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Yılbaşına girmeden bütün ilçe kongrelerini bitirip 7 Ocak’taki il kongresine noksansız girmeyi planlayan CHP'de kongre takvimi şöyle: 25 Kasım Yomra, 26 Kasım Hayrat, 28 Kasım Çaykara ve Dernekpazarı, 30 Kasım Beşikdüzü, 1 Aralık Vakfıkebir, 2 Aralık Çarşıbaşı, 3 Aralık Ortahisar, 5 Aralık Düzköy, 6 Aralık Arsin ve Şalpazarı, 7 Aralık Araklı, 8 Aralık Köprübaşı, 9 Aralık Sürmene, Tonya ve Maçka, 10 Aralık Akçaabat.

***


CHP ORTAHİSAR'DA İKİ ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar ilçe kongresinde oldukça hareketli günler yaşanıyor. Mevcut ilçe başkanının aday olmamasıyla birlikte aday olan il başkan yardımcısı Celal Akaç ile birlikte Ömer Hacısalihoğlu arasında tatlı bir rekabet yaşanıyor. Akaç basın toplantısında seçim propagandasını 2019 yerel seçimlerinde Ortahisar Belediyesini almak üzerine kurduğunu ifade etmişti. Teşkilatı ve Trabzon'u iyi tanıdığını söyleyen Akaç, CHP delegasyonunun desteğini istemişti. Akaç'ın Ortahisar ilçe başkanı olması demek Turgay Güngör'ün il başkanlığına bir nebze rahat girmesi anlamına geliyor. Diğer aday Ömer Hacısalihoğlu ise delegasyondan gelecek adına oy isterken partinin birçok kademesinde görev aldığını ifade ediyor. Aslında Ortahisar ilçe kongresi bir bakıma CHP Trabzon il başkanlığının da provası anlamına geliyor.

***

HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAK

Mezarlıkların kapısında yazar "Her canlı mutlaka bir gün ölümü tadacaktır" diye. Evet, bir canlı olarak ölümü hepimiz tadacağız. Zamanı geldi mi emanet aldığımız bu canı yine sahibine teslim edeceğiz. İşte hayat bu kadar kısa. Hiçbir şeyin anlamı olmuyor. İnce bir çizgide hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Sonbahar mevsimini yaşadığımız bu günlerde, Trabzon'un değerlerini de ağaçların yaprak dökümü gibi bir bir kaybediyoruz. Önce Turgay Mürtezaoğlu'nu, iki gün önce Erdal Ferah ve Selçuk Yarımbıyık'ı toprağa verdik. Dün Dr. Aydın Aydın'ı son yolculuğuna uğurladık. Bugün ise Fuat Usta'yı (Bestakar) Uğurlu köyünde öğle namazına müteakip toprağa vereceğiz. Vay be! Sevdiğimiz insanları, Trabzon'un değerlerini bir bir kaybediyoruz. Bütün kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve sevenlerine sabır diliyoruz. Hepsinin mekanları cennet olsun.


 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap