SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Arsin sahilinde atıl tesisler

Arsin sahilinde atıl tesisler

22 Şubat 2017 Çarşamba - 07:14








Trabzon'un Arsin ilçesinde deniz doldurularak oluşturulan alanda kurulu bulunan değişik büyüklükteki 5 tesis adeta kaderi ile baş başa bırakıldı. Çeşitli amaçlarla yapılan tesisleri değerlendirmek için gelen talepler bile geri çevrilirken, vatandaş buna bir anlam veremiyor. Söz konusu tesislerin Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğu, bu nedenle Arsin Belediyesi’nin bir tasarrufta bulunamadığı da belirtilirken, kullanılmadıkları için tesislerin tahribatının arttığı da bildirildi.

BANKALARDAN EMEKLİ GÜNÜ...

Kamuoyuna "nihayet" dedirten, ancak ödenecek meblağı "tatmin edici" bulunmayan emeklilere promosyon uygulaması ister istemez bankaları harekete geçirdi. Bankalar emeklilerin maaşlarını kendilerine çekebilmek için adeta rekabete girdiler. Bu durum emeklileri "banka da ek bir şey daha verir mi" diyerek beklentiye sokmuyor değil... Bir emekli kendisine İş Bankası'ndan gelen mesajı bize gönderdi. Mesaj aynen şöyle: "Değerli müşterimiz. Promosyon uygulamamız hakkında bilgi ve başvuru için 23 Şubat 2017 tarihinde şubemizde gerçekleştireceğimiz emekli günümüze davetlisiniz.

TARİFELERİ KİM DENETLİYOR!

Trabzon'da çeşitli sektörlerde birçok esnaf ve işyeri faaliyet gösteriyor. Taksicisinden dolmuşçusuna, pastanecisinden lokantacısına, konfeksiyoncusundan fırıncısına kadar birçok sektörde faaliyetlerini yürüten esnafların tarifelerini denetleyecek kurumlar görevlerini tam yapıyorlar mı? Bir bakıyorsunuz bir lokantada bir porsiyon sulu köfte 10 TL, diğer lokantada 20 TL, aynı şekilde bir lokantada bir porsiyon güveç 15 TL; diğer lokantada 20 TL. Merkezi yerlerde ya da kirası yüksek olan yerlerde fiyatların arttığını görüyoruz. Trabzon Lokantacılar Odası'nın belirlediği fiyat tarifesinin üstünde satış yapan çok sayıda esnaf var. Bunlara bir denetim getirilmesi gerekiyor. Aynı durum taksiciler için de geçerli. Herkes kafasına göre bir tarife uyduruyor. Yeni turizm sezonu açılmadan esnafların uyguladığı çifte tarifelere sıkı denetim getirilmeli. Yerli turiste nasılsa yabancıya aynı tarife uygulanmalı. Özellikle turizm sezonunun açılmasıyla birlikte turistlere uygulanan fahiş fiyatlardan, en çok turizm sektörüyle uğraşanlar zarar görecek. Turisti yolunacak kaz gören bir anlayışın kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Eğer böyle devam ederse gelen turistlerimizi de başka merkezlere kaptırarak Trabzon ekonomisinin can simidi haline gelen turizm sektörüne en büyük baltayı kendi ellerimizle vurmuş olacağız.


'HAYIR' PLATFORMU HAREKETE GEÇTİ

Trabzon'da Anayasa değişikliği referandumuna 'hayır' oyu verecek siyasi partiler ve STK'lar harekete geçti. Trabzon’da siyasi parti temsilcilerinden ve STK'lardan oluşan 16 kuruluş, ‘Hürriyet ve Memleket İçin El ele Platformu’ adıyla bir araya gelerek Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında ‘hayır’ oyu vereceklerini açıkladı. Platform adına toplantıya katılanlar arasında CHP il Başkanı Turgay Güngör, DP İl Başkanı Ali Akar, MHP Eski İl Başkanı Muammer Demeli, CHP Eski İl Başkanları Cafer Hazaroğlu, Güzide Uzun, Vatan Partisi İl Başkanı İnci Güngör ile çok sayıda STK temsilcisinin yer aldığı görüldü. Katılımcılar Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin lokaline sığamazken çok sayıda kişi de dışarıda kaldı. Platform adına açıklama yapan Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar, bu yetkiler padişahlarda bile yoktu diyerek şöyle konuştu: “Bugün dünyada, en gelişmiş, en kalkınmış, yaşam standardı en yüksek, demokrasi ve hukuk standardı bakımında en ileri ülkeler,  bir iki istisna dışında ’demokratik parlamenter sistem’ ile yönetilmektedir. Dünya sıralamasında en geri kalmış, en yoksul, en istikrarsız ve güvensiz ülkelerin hemen tamamı, ’başkanlık’ ya da benzeri tek adam yönetimlerine sahiptir"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap