SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Altunbaş buluşturdu

Altunbaş buluşturdu

13 Mart 2017 Pazartesi - 07:16








AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin düzenlediği yemekte AK Parti’nin eski ve yeni yöneticileri bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, eski il başkanlarından İbrahim Keskin, Ergin Aydınve teşkilat mensuplarının katıldığı yemek bir hayli kalabalık oldu. AK Parti bu tür organizasyonlarla referandum sürecinde güçlü hareket etmek istiyor.

HAYIR TABANA İNMEDİ!

Referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini ilan STK’lar ve siyasi partilerin kampanyalarının tabana inemediğini görüyoruz. CHP ve DP bir şeyler yapıyor ama bu da çok cılız kalıyor. Tabi, bunun çeşitli nedenleri var...En büyük problemleri yeterli tabanları yok. Bu nedenle de ‘Hayır’ kampanyası daha çok kişiler üzerinden yürütülüyor. ‘Hayır’ diyeceklerini ilan eden isimler daha çok kapalı alan toplantılarıyla halka hitap ediyor. Ama bu toplantılara katılım son derece sınırlı kalıyor.Basın açıklamaları, toplantılar ve paneller üzerinden yürütülen kampanyaların en büyük eksikliği halka inememeleri oluyor. Halbuki halkın içine girerek ya da halkı bizzat oturdukları yerlerde, mahallelerde, çay ocaklarında, işyerlerinde ve kahvelerdeziyaret ederek daha etkili bir kampanyalar yürütülebilirdi.

SAADET İKİYE BÖLÜNDÜ

Referandumda‘Hayır’diyeceğini açıklayan Saadet Partisi’nde mevcut yönetimle arası iyi olmayan Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan ‘Evet’oyu vereceğini açıkladı. Eski Başkanlardan Mustafa Kamalak, şimdiki başkan Temel Karamollaoğlu ve partinin diğer önde gelen isimleri Yasin Hatipoğlu, Şevket Kazan, Oğuzhan Asiltürk, ‘Hayır’ diyeceklerini biliyoruz. Fatih Erbakan’ın bu kararı parti tabanına nasıl yansır bilinmez, ama Saadet’te de referandumda kafalar karışık. Tıpkı daha birkaç gün önce ‘Evet’ diyeceğini açıklayan Büyük Birlik Partisi’nde olduğu gibi.BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin daha önceki açıklamaları ‘Hayır’ diyecekleri izlenimini doğurmuştu. Ama Mustafa Destici’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra son anda fikir değiştirerek ‘Evet’diyeceklerini ilan ettiler. Burada görüldüğü üzere Cumhurbaşkanı’nın farkı hemen ortaya çıktı. Bazı il başkanlarının ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerinin Destici’nin istifasını istemesi BBP’nin referandum sürecinde ikiye bölündüğünün habercisi niteliğinde.


ÖRNEK DAVRANIŞ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi dün yapılan YGS sınavı öncesinde örnek bir davranışa imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatıyla bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda sınava katılacak tüm öğrenci, velileri ile sınavda görev alan eğitimciler 07.00 – 14:00 saatleri arasında otobüslerden ücretsiz olarak yararlanırken ayrıca okul önlerine Başkan Gümrükçüoğlu’nun sınava giren öğrencilere başarı dileklerinin yer aldığı afişler asıldı. Trabzon’un tüm ilçelerine asılan bu afişlerin yanında okul çevrelerine bir pankart daha asıldı. Sessizlik günü ifadesinin yazılı olduğu pankartlarda, “12 Mart Pazar Günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek gençlerimizin dikkatini dağıtmayalım”mesajı yazıyordu. Bu mesaj öğrenci velileri, öğrenciler ve okul yönetimleri tarafından beğeniyle karşılanırken şoförlerinde bu uyarıları dikkate aldığı ve okul önlerinde kornaya basmadıkları  görüldü. Başkan Gümrükçüoğlu’nun sosyal yönden yaptığı bu uygulama da takdir topladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap