SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > AK PARTİ ORTAHİSAR'DA İŞLER KARIŞTI MI?

AK PARTİ ORTAHİSAR'DA İŞLER KARIŞTI MI?

14 Kasım 2017 Salı - 08:00








AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde adaylığı düşünen ilk isim Ömer Odabaş oldu. 3 yıl önce Temel Altunbaş ile yarışan ve seçimi kaybeden Odabaş şimdilerde ise "Yeniden adayım" dedi. Ömer Odabaş'ın aday olmasının ardından AK Parti'de gözler genel merkeze çevrildi. AK Parti Genel Merkezi bir hafta süre ile Ortahisar'da yeni bir araştırma yapıyor. Araştırma sonuncunda aday olacak isim belirlenecek. AK Parti Genel Merkezi daha önce yaptığı kamuoyu araştırması ve partililer ile istişare araştırmasında Temel Altunbaş ismi üzerinde karar kılmıştı. AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'ın Trabzon milletvekilleri ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmelerde Altunbaş ismi üzerinde karar alındığı fakat yönetimin yüzde seksen oranında yenileme yapmasının istendiği ifade ediliyor. AK Parti'de İl Başkanı Haydar Revi'nin de genel merkeze Temel Altunbaş ismi ile birlikte il başkan yardımcıları Ahmet Karadeniz ve Kamil Kansız'ın ismini de verdiği belirtiliyor. Kulislerde dolanan iddia ise Ömer Odabaş'ın ön plana alınıp başka bir ismin ilçe başkanlığı koltuğuna oturtulması.

***

MHP'DE YENİ DÖNEM

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı kongresi dün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mevcut il başkanı Nihat Birinci atama ile geldiği il başkanlığına bu sefer MHP delegasyon oyları ile seçildi. Birinci, genç ağırlıklı bir liste yaparak önümüzdeki dönem için iddialı sözler sarf etti. Birinci, "Yaptığımız yeni kadro ile Trabzon'da MHP'nin gücünü ve büyüklüğünü göstereceğiz. Bu ulvi davaya hizmet eden partililerimizi, emeği geçenleri tek tek ziyaret edip yeniden bismillah diyoruz. MHP'den ayrılanlar için ise bir söz demiyorum. Tek dediğim bu dava isimlerle müsemma bir dava değildir" dedi. Bakalım Birinci yeni yönetimiyle birlikte Trabzon'da nasıl bir yönetim anlayışı ile hareket edecek, bekleyip görmek gerek.

***


KUŞ UÇURTMUYORLAR

Türkiye genelinde uygulanan huzur operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bu uygulamaya deyim yerindeyse dört kolla sarılmış durumda. Kentin giriş ve çıkışlarında aramalarını sıklaştıran ekipler son dönemlerde onlarca aranan şahsı yakaladı, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirdi. Özellikle Deliklitaş mevkiindeki aramalarda Güneydoğu illerinden gelen araçlar üzerinde titizlikle çalışan emniyet üstün başarı elde ediyor.

***

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ÖZEL İSTEK

Trabzon’un Boztepe Mahallesi’ndeki yol çilesi bir türlü bitmek bilmiyor. Sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu vatandaşı canından bezdirdi. Mesai çıkışı evlerine gitmek isteyen vatandaşlar deyim yerindeyse saatlerce yollarda beklemek zorunda kalıyor. Tüm bu sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de bu yoğunlukta yol kenarına park eden araçlar yok mu? İşte o zaman büyük kriz çıkıyor. Zaman zaman sert tartışmalar, zaman zaman da yumruk yumruğa kavgalar... Hal böyle olunca vatandaş da huzursuz oluyor.


Özellikle sabah ve akşam mesai saatlerinde polis ekiplerinin bu güzergahlarda kontrol yapmasını isteyen vatandaşlar, “Günün yorgunluğunu atmak için eve gidelim derken yolda yaşadığımız yorgunluk inanın ki psikolojik olarak sabaha kadar devam ediyor. Trabzon Emniyet Müdürümüzden özel bir ricamız var. En azından sabah ve akşam mesai saatlerinden önce Boztepe Çukurçayır güzergahına bir polis ekibi gönderilse yolda çekilen çile en aza indirilebilir. Bir de Boztepe’den gelen araçların meydana bağlanmasına acil bir çözüm bulunmalı. Sabah ve akşam saatlerinde bu kuyruk meydandan Kemik Hastanesi’ne kadar uzanıp gidiyor” ifadelerini kullandılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap