SON DAKİKA



Haber > Medya > 'Yapay zeka' uyanıkların son kurbanı Defne Samyeli oldu

'Yapay zeka' uyanıkların son kurbanı Defne Samyeli oldu

29 Ocak 2024 Pazartesi - 10:17




Dolandırıcıların yeni yöntemi 'yapay zeka'... Birçok ismi yapay zeka ile konuşturarak tuzak kuran dolandırıcılar bu sefer de Defne Samyeli'nin sahte videosu ile bir tuzak kurdu. Samyeli vatandaşları mağdur olmamaları için uyardı





Dolandırıcıların son yöntemi yapay zeka kullanılarak hazırlanan sahte ünlü videoları. Ünlü isimlerin görüntülerini ve seslerini teknolojiyi kullanarak değiştiren dolandırıcılar, yatırım tavsiyesi yalanıyla kandırıyorlar.

Yapay zeka teknolojisiyle yapılan dolandırıcılık yönteminin son kurbanı Defne Samyeli oldu. Defne Samyeli kendi yüzü kullanılarak yapılan dolandırıcılıkla ilgili kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla uyarıda bulundu.

İşin içinde para varsa insanların çok daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Samyeli, videonun tamamen uydurma olduğunun ilk bakışta belli olduğunu vurguladı. Samyeli, insanları herhangi bir yatırıma yönlendirecek yayın yapmadığını belirtirken “En güvendiğiniz kişi bile olsa paranızı şuna yatırın diye video görürseniz yüzlerce kez sorgulayın” ifadelerini kullandı.

YASAL SÜREÇ BAŞLATACAK

Dolandırıcılar hakkında yasal işlem başlatacağını söyleyen Samyeli, "Yüzümü ve YouTube kanalımdaki yayınlarımı kullanarak vatandaşları dolandıran, bu videoları yayan, yayınlayan sorumlular hakkında yasal süreci başlatacağımı bu vesileyle duyurmak isterim." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap