SON DAKİKA



Haber > Medya > Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel vefat etti

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel vefat etti

07 Ocak 2024 Pazar - 16:46




Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde yaşayan ünlü sanatçı Yüksel Uzel bu sabah hayatını kaybetti.





Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Yüksel Uzel, Güney Afrika'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 73 yaşında hayata gözlerini yuman Uzel, 1970'li yıllardan itibaren Türk Sanat Müziği'nin en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyordu.

'BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIMI KAYBETTİM'

Yüksel Uzel'in en yakın arkadaşlarından biri olan Sedef İybar da taziye mesajını paylaştı. İybar, "Hayatımda tanıdığım en güzel, en makul, en bilge, en anlayışlı, en bağışlayıcı, en cana yakın en iyi arkadaşımı kaybettim bugün ... Bir yerlerde yeniden buluşuncaya kadar Yüksel abla" diyerek acısını paylaştı.

YÜKSEL UZEL KİMDİR?

Aslen annesi Çerkez, Gürcü asıllı Rizeli olan ünlü sanatçı İstanbul doğumludur. Asıl adı Yüksel Katmer olan sanatçı, 19 Nisan 1950'de İstanbul'da doğdu. Babası erken yaşta hayatını kaybetmesi üzerine liseyi bırakmak zorunda kaldı.

MÜZİK KARİYERİNE İSTANBUL'DA BAŞLADI

Müzik kariyerine 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı'ında korist olarak başladı. İlk kez 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu'nda sahne aldı. Uzel, o yılların en önemli plak şirketlerinden biri olan Kervan Plak'la 1979 yılında ilk albümünü çıkardı. Albümdeki "Benden Artık Bu Kadar" ve "Gülmeyi Unuttum" gibi şarkılar büyük beğeni topladı.

ÇOK SAYIDA FİLM VE DİZİDE ROL ALDI

Uzel, bu albümle birlikte Türk Sanat Müziği'nin en önemli seslerinden biri haline geldi. Uzel, kariyeri boyunca birçok başarılı albüme imza attı. "Yalnızlığın Türküsü", "Bir Göz Yaşı", "Aşka Yürek Verenler", "Gönülden Gönüle" gibi albümleri Türk Sanat Müziği'nin klasikleri arasında yer aldı. Uzel, aynı zamanda birçok film ve dizide de rol aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap