SON DAKİKA



Haber > Medya > Şirin Ünal'ın evinde çalışan Nadira Kadirova vekilin silahıyla intihar etti! Şirin Ünal kimdir?

Şirin Ünal'ın evinde çalışan Nadira Kadirova vekilin silahıyla intihar etti! Şirin Ünal kimdir?

25 Eylül 2019 Çarşamba - 16:54




İSTANBUL AK Parti Milletvekili Şirin Ünal 'ın evinde dün sabah yaşanan olay gündeme yeni düştü. Şirin Ünal'ın evinde çalışan Özbekistan uyruklu Nadira Kadirova vekile ait silahla intihar etti.





Nadira Kadirova'nın AK Parti İstanbul Milletvekili emekli general Şirin Ünal'ın, Ankara'daki evinde bir yıldır çalıştığı öğrenildi. Özbek asıllı olan 23 yaşındaki Nadira Kadirova dün sabah Şirin Ünal'ın tabancasını kalbine dayayıp intihar etti.

Kadirova'nın olaydan 1 gün önce arkadaşı Leyla'ya "Çok kötü şeyler oluyor. Ben ağabeyimin yüzüne nasıl bakacağım? Ölmek istiyorum" dediği öğrenildi.

Ağabeyi açıklama yaptı

Saygı Öztürk'ün haberine göre Nadira Kadirova'nın intiharıyla ilgili genç kızın ağabeyi Muhammet Ali Kadirova, şunları söyledi:

-"Kardeşimin intihar etmesini gerektirecek herhangi bir durum yoktu. Önümüzdeki günler üniversite sınavı için kursa başlayacaktı. Bildiğimiz kadarıyla Nadira saat 08.48'de milletvekili Ünal'a ait tabancayla kalbine ateş etmiş. Bilkent Hastanesi'ne kaldırılan Nadira kurtarılamadı. Rapora göre 09.50'de ölüm gerçekleşmiş.

Kardeşim 4 yıldır Türkiye'de yaşıyordu. Herhangi bir sorunu da yoktu. Bu intihar olayı bizi şaşırttı. Ayrıca Adli Tıp'taki işlemleri milletvekilinin devreye girmesiyle jet hızıyla tamamlandı. Bugün saat 22.00'da cenazesini uçakla ülkemize götüreceğiz."

O sırada Ünal da evdeydi

AK Parti Milletvekili Şirin Ünal'ın evde bulunduğu sırada intiharın gerçekleştiği öğrenildi. Ünal, olayla ilgili konuşmak istemedi.

ŞİRİN ÜNAL KİMDİR?

Şirin Ünal, 11 Ağustos 1954'te Sinop Ayancık'ta doğdu.

Babasının adı Hamdi, annesinin adı Cemile'dir.

Hava Pilot, Tümgeneral; Hava Harp Okulundan mezun oldu.

Harp Akademileri Komutanlığı Hava Harp Akademisi ile Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdi.

1977'de jet pilotu oldu. 1978'de Harbe Hazırlık Eğitimini tamamladı.

1992'de Filo Komutanlığı, 1993'te NATO Karargâh Subayı AFSOUTH Napoli, 1996'da 5. Ana Jet Üs Harekât Komutanlığı, 1998'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subay Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2000 yılında tuğgeneralliğe, 2004 yılında ise tümgeneralliğe terfi etti. Plan Harekât Daire Başkanlığı, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığı, 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı ve Genelkurmay Komutanlığı Kontrol Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Öğretmen pilot ve test pilotluğu yaparak, 1992'de "Üstün Başarı Kıdemi", 2009'da "Kıt'a Komutanlığı Brövesi" ile ödüllendirildi.

24. Dönem AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili seçildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca bilen Ünal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap