SON DAKİKA



Haber > Medya > Netflix'in Türkiye'deki lisansı iptal olabilir

Netflix'in Türkiye'deki lisansı iptal olabilir

01 Eylül 2020 Salı - 16:24




Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Cuties filmiyle ilgili raporu ortaya çıktı. Netflix, bu film ile ilgili politikaları değiştirmezse yaptırım kararı alınması bekleniyor.





Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) Netflix'te yayınlanması planlanan Cuties filmiyle ilgili olarak karar verildi.

Raportör raporunu tamamlandı ve RTÜK Başkanlık makamına katalogdan çıkarma ve idari para cezası uygulanması için sundu. Netflix bu filme dair bir politika değişikliğine gitmez ise perşembe günü yapılacak Üst Kurul'da Netflix ile alakalı yaptırım kararının gelmesi bekleniyor. Platformun yaptırım kararına rağmen filmi yayına sokması halinde ise geçici yayın lisansının iptal edilmesi söz konusu olacak.

Netflix'te 9 Eylül 2020 itibarıyla yayına girecek ve 11 yaşındaki bir çocuğu konu alacak filmin tanıtımında "Dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan bir çocuk" tanımlaması kullanılmıştı. Söz konusu tanım kamuoyunda tepki çekerken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, RTÜK'e başvuruda bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap