SON DAKİKA



Haber > Medya > Netflix'in Müslüman bir kızın hikâyesini anlattığı filmi tartışma yarattı

Netflix'in Müslüman bir kızın hikâyesini anlattığı filmi tartışma yarattı

21 Ağustos 2020 Cuma - 13:48




Netflix’in Müslüman bir ailenin 11 yaşındaki kızının hikayesini anlattığı ‘Minnoşlar’ filminin açıklaması ve fragmanı kimi kesimlerin tepkisini çekti.





Dijital yayın platformu Netflix’in 9 Eylül’de yayına girecek olan Mignonnes/Cuties filmi, içeriği nedeniyle tartışma yarattı.

Türkiye’de ‘Minnoşlar’ ismiyle ekranlara gelecek olan yapımın, 18 Ağustos’ta fragmanı yayımlandı. Fragman ve filmin "11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılmak umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur” şeklindeki açıklaması, bazı kesimlerin tepkisini çekti.

Sundance Film Festivali’nde ‘Dünya Sineması Drama’, ‘En İyi Yönetmenlik’ gibi ödüller kazanan ve Fransa’da 19 Ağustos’ta vizyona giren filmin afişinden farklı bir poster kullanan Netflix bir özür mesajı paylaştı. Kurum özür metninde şu ifadelere yer verdi:

‘FOTOĞRAFLARI VE AÇIKLAMAYI GÜNCELLEDİK’

“Cuties filmi için kullandığımız uygunsuz afiş için çok üzgünüz. Bu, hoş değil ve Sundance'da ödül kazanan bu Fransız filmini yansıtmıyor. Fotoğrafları ve açıklamayı güncelledik.”


Netflix, film açıklamasında kullandığı “dişiliğini keşfetmeye başlayarak” ifadesini de kaldırdı. Fragman YouTube’dan da silindi.

Filmde, Müslüman bir ailenin 11 yaşındaki kızı olan Amy’nin hikâyesi anlatılıyor.

Maïmouna Doucouré’nin yazıp yönettiği filmde, Fathia Youssouf, Médina El Aidi-Azouni ve Esther Gohourou başrolleri paylaşıyor.

Filmi izleyebilmek için yaş sınırı (18) bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap