SON DAKİKA



Haber > Medya > Netflix hakkında bomba iddia: Satılıyor!

Netflix hakkında bomba iddia: Satılıyor!

19 Temmuz 2022 Salı - 15:11




Dijital yayın platformu Netflix ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Microsoft, Netflix’i satın alacak...





Microsoft'un son zamanlarda finansal olarak zor bir dönemden geçen dijital yayın platformu Netflix'i satın alabileceği iddia edildi. Needham yardımcı analisti Laura Martin, Yahoo’ya yaptığı açıklamada Netflix’in aradığı çıkışı Microsoft ile bulabileceğini belirterek, "Netflix’in aradığı çıkış bu olabilir. Şirket, Microsoft’a yakınlaşmaya çalışıyor ve onların Activision satın alımını hazmettikten sonra kendilerine dönmelerini bekliyorlar" dedi. 

Kayıp Rıhtım'ın CNN'den aktardığı habere göre, 2011 yılından bu yana ilk defa abone sayısı düşen Netflix, borsada yüzde 70’in üzerinde düşüş yaşadı. Uzmanlar, platformun gelecek sonbaharda 2 milyon abone daha kaybedeceğini öngörüyor. Wall Street de yayın platformunun çarşamba günü açıklayacağı yılın ikinci çeyreği için raporlarını bekliyor. 

Magid Araştırma Departmanı başkanı Andrew Hare, CNN için verdiği demeçte Netflix’in kararlarının yatırımcılar tarafında nasıl yankı bulabileceğinden bahsetti. Hare,  "Yatırımcılar, gemiyi düze çıkarmak için platforma gereken süreyi vereceklerdir ancak bunun için geleceğe dair ayakları yere basan planları duymaya ihtiyaçları var. Ticarette gelişim ancak iyi bir iletişimle mümkün olabilir ve Netflix’in yayıncılık alanında nasıl kazanmaya devam edeceğine dair yatırımcılarını bilgilendirmesi gerekiyor. Bu işin içindeki kimse, her çeyrekte milyonlarca abone kaybetmeyi kaldıramaz" diye konuştu. 

İki şirket de henüz konuya dair resmi bir açıklama yapmadı.

2011 yılından bu yana ilk defa abone sayısı düşen Netflix, reklamlı abonelik gibi farklı bir sisteme geçeceğini duyurdu. Şifre paylaşma özelliğinin kaldırılması ve yeni içerik üreticilerinden desteklerin çekilmesiyle kemer sıkma politikasına geçen şirket, kısa süre önce yapılan açıklamayla da reklam tarafında ortaklığı Microsoft ile kurduğunu açıkladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap