SON DAKİKA



Haber > Medya > Masterchef’te kime kaşık atıldı? Şeflerin kaşık atması ne anlama geliyor?

Masterchef’te kime kaşık atıldı? Şeflerin kaşık atması ne anlama geliyor?

01 Kasım 2021 Pazartesi - 15:14




Masterchef’te çok nadir yaşanan olaylardan biri daha kaşık atma ritüeli yeniden gündemde.





Masterchef’te yarışmacılar arasındaki rakabet sürüyor. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı Masterchef Türkiye yayınlanan her bölümüyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Birbirinden zor yemeklerle büyük mücadele veren yarışmacılar bir adım öne geçebilmek için hünerlerini sergiliyor. Masterchef’in son bölümünde nadir olaylardan biri yaşandı. Kaşık atma ritüelinin yaşandığı sahneler izleyende büyük heyecan yarattı.

Geçen yıl Somer Şef bu hareketin nedenini 'benim sana gösterecek bir şeyim yok' diyerek açıklamıştı. Mehmet Şef, "Kaşık atmak demek tamamdır demek. Olmuş" açıklamasında bulunmuştu. Son olarak da Şef Danilo Zanna, kaşık ritüelini gerçekleştirdi. 

Eleme gecesinin ilk etabında öne çıkan tabak, yarışmacılardan Hasan Biltekin’in tabağı olurken müthiş bir sunumla tabağını sunan Hasan'a tadım sonrası Danilo Şef tarafından büyük bir sürpriz yapıldı.

MASTERCHEF'TE KİME KAŞIK ATILDI? 

MasterChef Türkiye'de şefler, yarışmacıların yemeklerine karşı zaman zaman kaşık atma ile karşılık veriyor. Bugüne kadar MasterChef'te dört kez yaşanmıştı. Son olarak da Danilo Şef, Hasan'ın tabağı için kaşık attı.


Danilo Şef 3 yıl sonra bir yarışmacıya kaşık attığını belirterek "Tabaklama çok özeldi. Yaptığın tütsüleme çok özel bir dokunuş oldu. Çok başarılı bir tabaktı. Şimdiye kadar yaptığın en özel tabak ve tam bir şef tabağı. 3 yılda sadece bir kere yaptım ve senin tabağın için özel bir ödül vermek istiyorum" dedi.

Hasan'ın ise bu güzel sözler sonrasında gözleri doldu. Heyecandan zor konuşan yarışmacı, "Tabaklama çok özeldi. Yaptığın tütsüleme çok özel bir dokunuş oldu. Çok başarılı bir tabaktı. Şimdiye kadar yaptığın en özel tabak ve tam bir şef tabağı. 3 yılda sadece bir kere yaptım ve senin tabağın için özel bir ödül vermek istiyorum" ifadelerini kullandı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Hasan'a arkadaşları alkışlarla büyük destek oldu.

KAŞIK ATMAK NE ANLAMA GELİYOR?

Kaşık atmak, aşçılık mesleği ile uğraşan şeflerin literatüründe olan bir gelenektir. Şeflerin Kaşık Atması, öğrencilerinin tabaklarında hiçbir eksik bulmadıklarında göstermek için yaptığı bir harekettir. Bir şefin kaşık atması "Benim sana öğretebileceğim bir şey yok" demektir.

MASTERCHEF HASAN BİLTEKİN KİMDİR?


Hasan Biltekin, 27 yaşında ve aslen Nevşehirlidir. 184 cm boyunda ve 78 kilogram ağırlığında olan yarışmacı, Liseyi Turizm Otelcilik Okulu'nda tamamladı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ÜSET Meslek Yüksek Okulu Mezunudur.

Aşçılık mezunu olan Hasan Biltekin, 2 yıl boyunca üniversitenin takım kaptanlığı görevini yerine getirdi. Yemek sektöründe liseden beri yer almakta, Otel koordinatörlüğü ve Nevşehir belediye spor kulübü mutfak şefliği yapmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap