SON DAKİKA



Haber > Medya > İsmail Balaban'a 'Survivor'ı bırak' deyip çağrı yaptı

İsmail Balaban'a 'Survivor'ı bırak' deyip çağrı yaptı

06 Nisan 2021 Salı - 11:32




Survivor yarışmacısı 33 yaşındaki Kırkpınar Başpehlivanlarından İsmail Balaban'a 'Survivor'ı bırak' çağrısı geldi.





Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Süreyya Yoğurtçu, Survivor'da yarışan Kırkpınar Başpehlivanlarından İsmail Balaban ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yoğurtçu, Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban'ın yer aldığı yarışmada hak etmediği sözlere maruz kaldığını söyledi.

Yoğurtçu "İsmail Balaban, bir Peygamber ve ata sporu olan yağlı güreş yapmaktadır. 660 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur." ifadelerini kullandı.

"Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır" diyen Yoğurtçu " Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir. O yarışma ortamının, bu kültürle yetişen Başpehlivanımız İsmail Balaban'a ait bir yer olmadığını düşünüyorum." diye konuştu. 

Çekilme çağrısında bulunan Yoğurtçu "Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı olarak İsmail Balaban'a o yarışmadan çekilmesi ve asıl yeri olan er meydanlarına dönmesi çağrısında bulunuyorum." dedi.

Sözlerinin devamında Yoğurtçu "Yaşananlar karşısında üzülen tüm Türk halkının da benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

Survivor'da ünlüler takımında mücadele eden İsmail Balaban'ın karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşadığı esnada gönüllüler takımından Uğurtan Dora’nın ünlü sporcu için kullandığı ifadeler, geçtiğimiz haftalarda güreş camiasının tepkisini çekmişti.

Türkiye Güreş Federasyonu İsmail Balaban'ı savunan, Uğurtan Dora'yı kınayan bir açıklama yapmıştı. 

Türkiye Güreş Federasyonu’ndan yapılan açıklamada "Survivor 2021'de Ünlüler Takımı'nda mücadele eden Başpehlivan İsmail Balaban önceki gün karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşamış, gönüllüler takımından Uğurtan Dora ünlü sporcu için çirkin ifadeler kullanmıştır. Bu ifadeleri Türkiye Güreş Federasyonu olarak kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamada "İsmail Balaban bu yarışmaya kendi isteği ile gitmiştir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı güreşçimize bu tür hakaretler yapılmasını uygun görmüyoruz. Yaklaşık 670 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar yağlı güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur." denmişti.

Balaban'ın yanında olduklarını belirten federasyon "Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır. Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir. Bu felsefe daha küçük yaşta pehlivanlara verilir. İsmail Balaban’da bu kültürle yetişmiş, ahlaklı bir başpehlivanımızdır. O hakareti yapan kişiyi kınıyor, İsmail Balaban’ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." açıklaması yapılmıştı.

Survivor 2021’de ünlüler takımında mücadele eden İsmail Balaban, karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşanırken, Gönüllüler’den Uğurtan Dora’nın ünlü sporcu için kullandığı "soytarı", “Zenne gibi oynarsın ancak” gibi ifadeleri güreş camiasının tepkisini çekmişti.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Balaban’ın yarışmayı bırakması gerektiğini belirterek “Programı bıraksın gelsin, ne kazanıyorsa desteği ben vereceğim. Kırkpınar Ağası olarak söylüyorum, kendini orada küçük düşürmesin yapılan saygısızlıklara boyunemesin. O Türkiye’nin başpehlivanı” demişti.

Eski başpehlivanlardan Abdullah Ersoy da “Bu programı protesto edip şampiyonumuzu çekmeliyiz” dedi. Bir diğer eski başpehlivan Davut Arslan da Balaban’ın programa katılma kararının yanlış olduğunu savunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap