SON DAKİKA



Haber > Medya > Disney’i sallayan Atatürk filmi vizyonda

Disney’i sallayan Atatürk filmi vizyonda

03 Kasım 2023 Cuma - 10:32




Sinemalarda ikisi yerli 6 film vizyona giriyor. Filmlerde, Disney Plus’ın ABD’deki Ermeni lobisinin baskısının ardından yayınlamama kararı aldığı ‘Atatürk’ dizisinin birinci bölümü öne çıkıyor.





Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği, Aras Bulut İynemli’nin Atatürk’e hayat verdiği film, Atatürk’ün Milli Mücadele’nin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı dönemleri konu ediniyor. Filmin, geçen yaz Türkiye’de çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından gişedeki performansı merak konusu.

Türkiye’de sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli 6 film vizyona giriyor. Vizyonda, Ağustos 2023’te dijital bir yayın platformunun yayınlamayacağı açıklamasının ardından Türkiye’de tartışmalar sahne olan ve merakla beklenen ‘Atatürk’ dizisinin birinci filmi öne çıkıyor. Dijital yayın platformu Disney Plus’ın ‘Atatürk’ dizisini yayınlamama kararı ve bu kararın arkasında ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı olduğu iddiası, Türkiye’de çığ gibi büyüyen tepkilere neden olmuştu.

RTÜK, kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini açıklamıştı. Ardından filmin sinemalarda gösterileceği belirtilmişti. Mehmet Ada Öztekin’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Atatürk 1881 – 1919’ filminde Atatürk karakterine Aras Bulut İynemli hayat veriyor. Genç oyuncuya Songül Öden, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç ve Mehmet Günsür eşlik ediyor. İki bölüm olarak izleyiciyle buluşan yapımın ilk kısmında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’nin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı dönemleri konu ediniyor.

FREDDY’NİN PİZZA DÜKKANINDA BEŞ GECE:

Emma Tammi’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece’ filmi de bugün vizyonda. Film, sorunlu bir güvenlik görevlisinin Freddy Fazbear’ın Pizza Dükkanı’nda çalışmasını anlatıyor. Gecelerini işte geçiren güvenlik görevlisi Freddy’nin Pizza Dükkanı’ndaki gece vardiyasından sağ çıkmanın yollarını aradığı kortu türündeki filmin başrollerinde Josh Hutcherson, Matthew Lillard ve Elizabeth Lail oynuyor.

BU FİLMDE DANS ETMEK SERBEST

TAYLOR SWİFT: THE ERAS TOUR: Haftanın öne çıkan diğer bir yapımı da Sam Wrench’in yönettiği müzikal film ‘Taylor Swift: The Eras Tour’. Ön bilet satış rekoru kıran 12 Grammy ödüllü Taylor Swift’in konser filminin dağıtım şirketi, sinema salonlarında uyulması gereken bazı kuralları açıkladı. Filmi izleyemeye gidenler için sinema salonlarında uyulması gereken bazı kuralları açıkladı, dans etmenin ya da şarkı söylemenin serbest olduğunu ancak diğer izleyicilerin rahatsız edilmemesi gerektiğini vurgulayan şirket, selfie çekmenin ise serbest olduğunu kaydetti. Film, Swift’in tüm müzik kariyerine dair bir yolculuk vadediyor.

YÜZ YÜZE: Waleed El Halfawy yönettiği, Mohamed Mamdouh, Amina Khalil ve Mohamed Shahin’in rol aldığı Mısır yapımı ‘Yüz Yüze’, evliliklerinde problem yaşayan bir çiftin, bu sorunların çözümü için aileleri konuya dahil etmesiyle gelişen olaylar etrafında dönüyor.

ZİR-İ CİN 2: Korku tutkunlarına hitap eden, Burak Küçük’ün çektiği ‘Zir-i Cin 2’, bir köyde yaşandığı söylenen cin vakalarını araştırmak için yola çıkan bir gencin şahit olduğu olayları konu alıyor.

CANNES ÖDÜLLÜ BİR ADALET TERAZİSİ

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye layık görülen ‘Bir Düşüşün Anatomisi’ filmi de bugün vizyonda. Fransız Alpleri’nde bir kulübede kocası ve görme engelli oğluyla izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra’nın hayatını odağına alan filmin yönetmen koltuğunda Fransız yönetmen Justine Triet oturuyor. Sandra Hüller, Samuel Theis ve Swann Arlaud’un oynadığı gerilim türündeki film, polisiye olaylar üzerinden adalet kavramını sorgulatıyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap