SON DAKİKA



Haber > Medya > Aydilge'den 'Dilber' akımına sert tepki

Aydilge'den 'Dilber' akımına sert tepki

24 Ocak 2024 Çarşamba - 12:59




Yakında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan İnci Taneleri dizisinin Dilber'i Hazar Ergüçlü'nün 'pavyon dansı' performansı büyük yankı uyandırdı.





Şarkıcı Aydilge, son zamanlarda yaşanan "Dilber" akımına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ünlü şarkıcı, "Dans ederken siz bu acıların üzerinde tepiniyorsunuz" diyerek sosyal medyada var olan binlerce akım gibi onun da gelip geçici olduğunu ancak pavyonda çalışan kadınların yaşadığı acıların hiç geçmeyeceğine dikkat çekti.

Kanal D ekranlarında yakında izleyici karşısına çıkacak olan Yılmaz Erdoğan imzalı İnci Taneleri dizisi, ikinci fragmanında "Herkes yer içer, hesabı Dilber öder" sözleriyle dans eden Hazar Ergüçlü'nün oyunculuk performansı sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı.

Kimi dansı taklit etti kimi Dilber'in elbisesini satın aldı.

'O ELBİSE SADECE BİR ELBİSE DEĞİL'

Aydilge ise yaşanan bu Dilber akımına tepki gösterdi. Ünlü şarkıcı, paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Babamın yıllar önce bir hastası vardı. Pavyonda çalışan ve mide kanseri olan bir kadın. Aşırı içkiye, sigaraya ve şiddete maruz kalmış bir kadın. Babam ona kanser olduğunu açıkladığında kadın 'Doktor bey ben zaten kanserin içindeyim' demiş. Şimdi bu pavyon dansıyla ilgili amma duyar kastınız diyenler var. Evet kadınlar belki o elbise ile sadece beğenilmek ve popüler bir dansı taklit etmek, cinsel olarak arzulanmak istiyorlar. Kişisel tercihleri ne diyebiliriz ki. Ama şunu da hatırlatmak gerekir; o elbise sadece bir elbise değil, o dans sadece bir dans değil, onların temsil ettiği pavyon kültürü binlerce kadının acısıdır."

Aydilge, sözlerinin devamında "Dans ederken siz bu acıların üzerinde tepiniyorsunuz" diyerek sosyal medyada var olan binlerce akım gibi onun da gelip geçici olduğunu ancak pavyonda çalışan kadınların yaşadığı acıların hiç geçmeyeceğini vurguladı.

Ayrıca ünlü şarkıcı, İnci Taneleri dizisinin fragmanında geçen "Herkes yer içer, hesabı Dilber öder" sözünü hatırlatarak "Hesabı gerçekten Dilber ödeyecek... Belki de hayatlarıyla ödeyecekler" diyerek sözlerini bitirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap