SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yıldırım 13 keçiyi telef etti

Yıldırım 13 keçiyi telef etti

07 Haziran 2016 Salı - 11:58




Antalya'da Gidengelmez Dağları'nda otlayan 13 keçi, yakınlarında bulunan bir ağaca yıldırım isabet edince telef oldu, çoban ise kıl payı kurtuldu.





Gidengelmez Dağları'nda hayvancılık yapan Hüseyin Güven, dün 220 küçükbaş hayvanı otlatmak için araziye çıkardı. Güven, akşam saatlerinde bastıran şiddetli yağış nedeniyle sürüyü ağıla getirmeye çalışırken bir ağaca isabet eden yıldırımın etkisiyle çevresinde otlayan 13 hayvan telef oldu.

5 DAKİKA İLE KURTULDU

Keçilerin telef olduğu olaydan 5 dakika önce yıldırım düşen ağacın altında beklediğini anlatan Hüseyin Güven, şöyle dedi: "Keçiler iki gruba ayrılmıştı. Birleştirmek ve obaya götürmek için diğer grubun yanına gittiğimde keçilerin bulunduğu yere yıldırım düştü. Yıldırım düşmesiyle birlikte bir yanık kokusu ve acı acı meleme sesi geldi. Hemen koşarak olay yerine geldiğimde 13 keçinin ölmüş olduğunu, bir o kadarının da yerde çırpındığını gördüm."

Hayvanlarının sigortalı olduğunu kaydeden Güven, zararının karşılanması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvuracağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap