SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yerli 'Robin Hood' tahliye oldu

Yerli 'Robin Hood' tahliye oldu

07 Ekim 2016 Cuma - 11:41




İstanbul'da bir bankayı soyduktan sonra aynı binanın çatısına çıkarak paraları havaya saçan ve yerli Robin Hood olarak anılan Semih Bulut tahliye oldu





Geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul Kumkapı'da bir bankayı soyduktan sonra, elinde çifte silahla aynı binanın çatı katındaki balkona çıkarak paraları havaya saçan Semih Bulut'un 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde 15 Temmuz 2016 tarihinde görülen davanın ilk duruşmasında savunma yapan ve eyleminden dolayı yerli Robin Hood benzetmesi yapılan tutuklu sanık Semih Bulut, daha önce babasının da aynı banka şubesinde kardeşini rehin aldığını anlattı.

Eylemi neden ve nasıl yaptığını anlatan tutuklu sanık Bulut, "Daha önce varlıklı bir aileydik. Babam tefeciler ve mafya tarafından dolandırıldı. Bütün mal varlığımıza el konuldu. Amacım Cumhurbaşkanına sesimi duyurmaktı. Olay günü evden çıktım. Yürüyerek bankaya doğru gittim. Giderken basın organlarını aradım. Banka soygunu olduğunu söyledim. Evden çıkarken yanıma ruhsatlı tüfeğimi de aldım. Bankadan içeri girdim. Tüfek çantamın içindeydi. Bankanın önüne geldiğim zaman tüfeği çantadan çıkardım. Bankadan içeri girdiğimde sesimi duyurmak amacıyla eylem yapacağımı söyleyerek güvenlik görevlisine 'Silahı yere bırak' dedim" diye konuştu.

"GASP AMACIM OLSAYDI BU BANKA ŞUBESİNE GİTMEZDİM"

Daha sonra güvenlik görevlisinin silahını alarak bankanın kepenklerinin anahtarını istediğini kaydeden sanık Bulut, "Kepengi kapattıktan sonra eylemde kullanmak için vezne görevlisinden bir miktar para istedim. Bankanın bulunduğu bina daha önce babama aitti. Babam da daha önce sesini duyurmak için aynı banka şubesinde kardeşimi rehin aldı. Ancak sesini duyuramadı. Bir miktar parayı aldım. En üst kata çıktım. Balkonda sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediğimi, yetkililerin gelmesini istedim. Polisler banka önüne gelip güvenlik çemberi alınca banka şubesinden almış olduğum paraların bir kısmını aşağıya attım. Elimdeki tüfekle 4-5 kez havaya doğru ateş ettim. Sonra aşağıya indim. Gasp amacım olsaydı bu banka şubesine gitmezdim" ifadelerini kullandı.


OLAYIN GEÇMİŞİ

27 Nisan 2015 tarihinde bir bankayı soyduktan sonra, binanın çatı katına çıkarak deste deste para saçmıştı. Elinde 2 adet silah olduğu görülen Semih Bulut, 4 saat süren ikna çalışmasının ardından çatıdan indirilmişti. Bulut çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlana iddianamede, şüpheli Semih Bulut’un "silahla nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap