SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yaz Kur'an kursları açılıyor

Yaz Kur'an kursları açılıyor

03 Haziran 2016 Cuma - 13:25




Diyanet İşleri Başkanlığınca "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları 20 Haziran'da başlayacak.





Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu sezon da yaz Kur'an kurslarını başarıyla gerçekleştirmeyi arzuladıklarını söyledi.

Yaz Kur'an kurslarının bu yıl 20 Haziran'da başlayacağını bildiren Albayrak, her yaz bu dönem yaklaştığında başkanlıklarını, müftülükleri, imamları ve Kur'an kursu hocalarını tatlı bir heyecan kapladığını ifade etti.

"Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz"

Albayrak, yaz Kur'an kurslarını her yıl olduğu gibi bu yıl da "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yaz tatilinde çocuklarımızın oynamaya, eğlenmeye de ihtiyaçları var. Biz çocukların hem eğlenmelerini hem öğrenmelerini arzu ediyoruz. Bu nedenle yaz günlerinde 9 hafta süren bu eğitimimiz günlük 3 saatten oluşuyor. Bunu fazla yoğunlaştırmıyoruz. Çocuklarımız günde 3 saat camiye gelsinler çünkü cami yolu onlar için sevgi yolu oluyor. Yazın 'Camilerimiz çocuk açacak' diyoruz. Çocuklarımızı annelerin babaların bizlere bir emaneti olarak görüyoruz. Çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri gerekiyor."


"Geçen yıl 3 buçuk milyon öğrenci kurslarımıza geldi"

Yaz Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösterildiğini anlatan Albayrak, şöyle konuştu:

"Geçen yıl yaklaşık 3 buçuk milyon öğrencimiz yaz Kur'an kurslarımıza geldi. Ancak bu dönemi tatilde geçirenler de var. Bununla ilgili 3 dönemden oluşan programlarımız var. Örneğin birinci dönemi Malatya'da okuyan bir öğrencimiz ailesinin tatil programından dolayı Ankara'ya gidiyorsa ikinci döneme orada devam edebiliyor. Bu sayı daha artırmak istiyoruz. Ortaöğretimde okuyan yaklaşık 15 milyon öğrencinin her birine uluşarak Kur'an ve camiyle buluşmasını sağlamak istiyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap