SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yaya olarak dünyayı geziyor

Yaya olarak dünyayı geziyor

17 Eylül 2015 Perşembe - 10:28




İstanbul'dan tarihi İpek Yolu üzerinden yürüyerek Çin'e gitmek için yola çıkan Hollandalı Bart Jan Van Rossum, Ordu'nun Ünye ilçesine ulaştı. Rossum,





Yaya olarak dünya turunda... Hollanda'nın Wamel şehrinden trenle 3 günde İstanbul'a gelen Hollandalı Bart Jan Van Rossum, buradan yürüyerek Çin'e gitme hayalini gerçekleştirmek için 17 Temmuz'da yola çıktı. Tarihi İpek Yolunu takip eden Rossum, bu kapsamda Ünye’ye gelerek iki gecede ilçede konakladı.

Çin'e yürüyüşünü 2017'nin ağustos ayında tamamlamayı planladığını ve Çin'e kadar yaklaşık 11 bin kilometre yol kat edeceğini belirten Rossum, Sinop, Samsun, Ordu, Trabzon üzerinden Batum'a gideceğini, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Moğolistan'dan geçeceğini söyledi.

Daha önce Japonya’dan Portekiz’e dört senede yürüyen birinin olduğunu, kendisinin de Çin’in Xİ’an kentine gitmeyi planladığını anlatan Rossum, her gün yaklaşık 45 km yol yürüdüğünü belirtti.

Çin'e ulaştığında hayalini gerçekleştirmiş olacağını söyleyen Rossum, “13 sene İpek Yolu üzerinden Çin’e gitmeyi düşünmeye başladım. O zaman 22 yaşındaydım, annem ve babam ölünce coğrafya dergileri okuyordum. 6 kardeştik. Yapacağıma kanaat getirince para biriktirmeye başladım. Hollanda'da 9 yıl çeşitli işlerde çalıştım. Yürümeye karar verince işi bıraktım. Bu benim hayalimdi. Yolculuk çok güzel geçiyor. İnsanların çok samimi ve misafirperver olması hoşuma gitti. En ilginç bulduğum Safranbolu ilçesi oldu” dedi.

Yolculuğu değişik ülkeleri görmek, insanlarını tanımak, kültürlerini öğrenmek amacıyla yaptığını ifade eden Rossum, kendisine ait sitede uğradığı yerlerin fotoğraflarını yayınlıyor. Cep telefonu taşımayan Rossum’un cebinde yardım butonu var ve beş dakika aralıklarla Hollanda’daki evine nerede olduğuna dair sinyal gidiyor.


Rossum son olarak yolculuğu tamamladığında uçakla Hollanda’ya gidip tekrar çalışmaya başlayacağını ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap