SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yasak sona erdi!

Yasak sona erdi!

09 Eylül 2016 Cuma - 15:00




Sinop'ta denize açılan balıkçılar, son 3 günde 25 kamyon dolusu palamut avladı.





Sinop'ta denize açılan Karadenizli balıkçılar, son 3  günde 25 kamyon dolusu palamut avladı. Av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül'de denize açılan  balıkçılar, son günlerde kasalarını palamutla doldurdu.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen balıkçıların da avlandığı Sinop'ta  son 3 günde tutulan 25 kamyon dolusu palamut, Ankara ve İstanbul başta olmak  üzere pek çok kente gönderildi.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop açıklarında 35 tekne ile avcılık  yapıldığını söyledi.

Teknelerin limana bol miktarda palamutla döndüğünü dile getiren  Bayrak, şunları kaydetti:

"Sinop açıklarında yoğun şekilde palamut avcılığı yapılıyor. Farklı  illerden gelen balıkçılarla tekne sayısı 35'i buldu. Bu teknelerin büyük bölümü  limana bol miktarda palamutla dönüyor. Tabi sadece Sinop içerisinde böyle büyük  miktarların tüketilmesi mümkün değil. O nedenle İstanbul ve Ankara başta olmak  üzere farklı kentlere gönderiliyor. Hatta şunu söyleyebiliriz, Türkiye'ye palamut  Sinop'tan sevk ediliyor. Bolluk ne kadar sürecek, biz de izleyip göreceğiz."


Bu arada her bir kamyonla ortalama 700 kasa palamut sevk edildiği öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap