SON DAKİKA



Haber > Magazin > Victoria’s Secret modelleri taciz ve tecavüze sessiz kalmadı

Victoria’s Secret modelleri taciz ve tecavüze sessiz kalmadı

09 Ağustos 2019 Cuma - 11:02




Victoria's Secret modelleri, markanın CEO'su John Mehas'e açık bir mektup yazdı. Gündemdeki taciz vakalarını hatırlatan çalışanlar, güvenlik konusundaki endişelerini dile getirdi...





Moda endüstrisinde çalışanların haklarını savunan sivil toplum örgütü Model Alliance, Victoria’s Secret melekleri ve moda dünyasının hatırı sayılır isimleriyle, ünlü iç giyim markası Victoria’s Secret CEO’Su John Mehas’e açık bir mektup yazdı. Örgütün sosyal medya hesabında yayınlanan mektupta, şirketin tacize geçit vermemesi ve önlem alması gerektiği vurgulandı.

Doutzen Kroes, Christy Turlington Burns, Milla Jovovich gibi isimlerin de mektuba dahil olduğu 100’ün üzerinde model, mektupta son dönemlerde ortaya çıkan çok fazla cinsel saldırı ve tecavüz iddialarını gündeme getirdi. Bu iddiaların doğrudan Victoria’s Secret'i hedeflediğini gösteren mektupta, şirketin sorunlarla ilgilenmeyip sorunları gidermediğine değinildi. Mektupta çocuk istismarıyla suçlanan  Epstein’dan da bahsedildi.

Mektupta, Victoria’s Secret’ın endüstride sahip olduğu pozisyon gereği sektörde cinsel tacizle mücadeleye katılması gerektiği belirtildi ve şu ifadelere yer verildi: “Victoria’s Secret’ı yetenekli çalışanlarını ve şirketle çalışmak isteyenleri korumak için anlamlı bir adım atmaya çağırıyoruz. Victoria's Secret lider pozisyonu dolayısıyla sektörde değişiklik yapma gücüne ve şansına sahip. Her gün farklı moda markaları, yayıncı şirketler ve ajanslar, modada nelerin kabul edilebilir olduğuna dair yeni normlar çıkarıyor. Eğer Victoria’s Secret bu suistimallere karşı durur ve modellerin korunmasını amaçlayan RESPECT (SAYGI) Programına katılırsa sektörümüzde yeni bir yol çizilmiş olacak”





 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap