SON DAKİKA



Haber > Magazin > Usta sanatçı Metin Milli hayatını kaybetti!

Usta sanatçı Metin Milli hayatını kaybetti!

17 Haziran 2023 Cumartesi - 11:52




1980'li yıllara damga vuran, 'Seviyorum İşte', 'Şarkılara Sordum' gibi eserlere getirdiği yorumlarla hatırlanan Türk Sanat Müziği sanatçısı ve iş insanı Metin Milli, 80 yaşında Ankara'da yaşamını yitirdi.





Magazin dünyasından duyurduğu hastalık ve ölüm haberleri nedeniyle 'felaket tellalı' lakabıyla tanınan Onur Akay, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, kanserle mücadele eden Metin Milli'nin hayatını kaybettiğini belirtti.

ÖLÜM NEDENİ ÇOKLU ORGAN YEMEZLİĞİ

Metin Milli uzun süredir kanserle mücadele ediyordu ve 37 gündür yoğun bakımdaydı. Değerli sanatçımız dün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesi yarın öğle namazında Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'ndan son yolculuğuna uğurlanacak. 90’lı yıllarda beraber konserler vermiş ve çok güzel bir dostluğumuz olmuştu. Nur içinde yat Metin ağabeyciğim.

Acı haberi duyuran ses sanatçısı Onur Akay, Metin Milli ile çekilmiş nostaljik bir fotoğrafını da paylaştı. Usta sanatçı Metin Milli hayatını kaybetti

 


METİN MİLLİ KİMDİR?

Metin Milli, yaptığı müziği 'çok sesli hafif Türk sanat müziği' olarak adlandırıyordu. TRT destekli bu yeni türün 1990'lı yılların başlarına kadar Türkiye'de belli başlı öncüleri arasında yer aldı. 'Çiçekler Yasta' adlı parçasının yer aldığı 'Merhaba' adlı albümü ile Milli, 1983 yılının konuşulan isimleri arasında yer aldı.

Müziği pek çok meslektaşının aksine para kazanmak için değil zevk için yaptığını ifade eden Milli, ticaretten kazandığını müziğe aktardı. Sanatçı, 1982-1996 yılları arasında toplam 10 albüm çıkardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap