SON DAKİKA



Haber > Magazin > Ünlü markanın CEO'su boğaza atladı!

Ünlü markanın CEO'su boğaza atladı!

06 Haziran 2016 Pazartesi - 11:35




2015 yılında 15 bini geçen kiralama başarısı nedeniyle filo şirketi Arval'ın CEO'su Philippe Bismut kendisini boğazın serin sularına bıraktı.





Habertürk'ten Hakan Özenen'in haberine göre; Boğaz sularına atlanarak yapılan kutlamaya Arval CEO’su Philippe Bismut’la birlikte TEB Arval’ın Genel Müdürü Philippe Chabert, Satış Genel Müdür Yardımcısı Koray Yılmaz, Operasyonel Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Petorak ve Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Küçük de katıldılar.

Peki, dünyanın önde gelen yöneticilerinden birinin, takım elbisesiyle denize atlamasına neden olan bu başarı ne ifade ediyor? Türkiye’de operasyonel kiralama henüz emekleme aşamasında bir sektör. Ancak özellikle 2016 yılının ilk beş ayındaki Otomobil satışlarına bakıldığında, bireysel alıcıların giderek azaldığı, otomobil pazarını kiralamacıların ve kurumsal alıcıların büyüttüğü açıkça görülüyor.

HEDEF KOBİLER VE ŞAHIS ŞİRKETLERİ

Arval CEO’su Philippe Bismut da bu gelişmeyi yakından izleyen ve Türkiye’nin bu alandaki ciddi potansiyelini gören bir yönetici. Her ne kadar operasyonel filo pazarındaki kiralık araç sayısı 250 bin adedi aştıysa da, sektör henüz büyüme sınırlarına ulaşmış değil ama bu yönde hızla ilerliyor. Bismut bu eğilimi gördüklerini gelecek 5 yıl içinde bugün 15 bin 500 adet olan araç sayılarını iki katına çıkaracaklarını belirtiyor.

Bismut’a göre özellikle orta ölçekli şirketlerin şirket sermayelerini otomobile yatırmak yerine asıl işlerinde kullanmalarına imkân veren operasyonel kiralama, Türkiye’de diğer Avrupa ülkelerine göre biraz geriden geliyor. Ama Avrupa pazarının doyma noktasına geldiği de bilindiği için, Türkiye’deki potansiyel bu alanda faaliyet gösteren firmaların iştahını kabartıyor. Philippe Bismut bu konuda şunları söylüyor: “Türkiye’de genelde büyük ölçekli firmalar bu tür hizmete talep gösteriyorlar. Ama inanıyoruz ki KOBI seviyesindeki firmalar bu hizmete yakın zamanda ihtiyaç duyacaklar. Özellikle şahıs şirketleri ve küçük ölçekli işletmeler bu hizmeti satın almayı seçeceklerdir. Bu alanda büyük bir potansiyelin orda olduğunu görüyoruz ve uzun vadede gerçekten de bu sektörün gelişeceğini, büyüyeceğini düşünüyoruz.”


BOĞAZ'A ATLADILAR

Bismut, 5 yıl içinde araç sayısını ikiye katlamaları halinde, Boğaz’ın diğer yakasına yüzerek geçeceğini söyledi. CEO’yla birlikte Genel Müdür Philippe Chabert, yöneticiler Koray Yılmaz, Oğuz Petorak ve Ahmet Küçük de atladılar.

ARAÇ SAYISI 1 MİLYONU BULDU

Yüzde yüz BNP Paribas iştiraki olan Arval 1989 yılında kuruldu. 5 bin üzerinde çalışanıyla 26 ülkede faaliyet gösteren şirketin 2015 sonu itibarıyla dünya üzerinde filo büyüklüğü 1 milyon adet sınırına yaklaştı. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. ise 2007 yılı şubat ayından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap