SON DAKİKA



Haber > Magazin > Türk öğrencilere müjde!

Türk öğrencilere müjde!

14 Haziran 2016 Salı - 12:05




Lise eğitimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bitiren Türkiye Cumhuriyeti (TC) uyruklu öğrencilere sınavsız kayıt imkanı geldi.





Lise eğitimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bitiren Türkiye Cumhuriyeti (TC) uyruklu öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi’nin 16 fakültesine bağlı 180 bölümüne doğrudan sınavsız kayıt yapabilecekler.

30 Haziran tarihine kadar kayıt için Lise diplomaları ile başvuruda bulunabilecek olan öğrenciler, Kıbrıslı öğrencilerin sahip olduğu haklardan yararlanacak ve KKTC vatandaşı öğrencilerin ödediği harçlara tabii olacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) sağladığı haklar sayesinde KKTC liselerinden mezun olan öğrenciler LYS sınavlarına katılmadan Yakın Doğu Üniversitesi’nin 180 bölümüne kayıt yaptırabilecekler.

TÜRKİYE VATANDAŞI ÖĞRENCİLERE DOĞRUDAN KAYIT

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı arasında daha önceden imzalanan Kıbrıs´ta okuyan Türkiye vatandaşı öğrencilerin KKTC üniversitelerine doğrudan kayıt hakkı sahibi olmasına yönelik protokol KKTC Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Bu protokol çerçevesinde KKTC Liselerinden Mezun TC vatandaşı öğrenciler doğrudan üniversiteye kayıt yaptırabilecek.

SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKINA SAHİP OLACAKLAR


Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında yürürlüğe giren protokol gereğince, KKTC liselerinden mezun olan TC vatandaşı öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Üniversite Yerleştirme Sınavlarına girmeden, doğrudan KKTC üniversitelerine kayıt hakkına sahip oldular.

KKTC LİSELERİNDEN MEZUN TÜM ÖĞRENCİLER KAYIT YAPTIRABİLİR

Yapılan yeni protokol sayesinde Türkiye vatandaşı öğrencilerin KKTC üniversitelerine doğrudan sınavsız kayıt hakkı elde ettiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur, “Diplomaları da YÖK tarafından tanınıyor ve denklik için ek bir sınava girmeleri gerekmeyecek. Tüm KKTC liselerinden mezun Türkiye vatandaşı öğrencilerimiz Yakın Doğu Üniversitesi’nde istedikleri bölümlere kayıt yaptırabilirler. Kayıt yaptıracak öğrencilerimiz KKTC vatandaşı öğrencilerimizle aynı haklara sahip olacaklar. Detaylı bilgi için Öğrenci İşleri birimimiz ile görüşebilirler. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. KKTC liselerinden mezun olup Yakın Doğu Üniversitesi’ne doğrudan kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler daha detaylı bilgiye için Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan, 223 64 64 numaralı telefondan (dahili 215-223-225-403) ve www.neu.edu.tr adresinden ulaşabilecekler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap