SON DAKİKA



Haber > Magazin > Türk Hava Kurumu 90 yaşında

Türk Hava Kurumu 90 yaşında

16 Şubat 2015 Pazartesi - 12:59




Türk Hava Kurumu’nun (THK) kuruluşunun 90. yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.





THK Genel Başkanı Vacit Öktem ile THK yöneticileri, Türk Hava Kurumu'nun 90'ıncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Öktem ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Öktem ve beraberindekiler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Öktem, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

Ankamall Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ise iki yamaç paraşütü uçuş gerçekleştirirken, yamaç paraşütü pilotu Orhan Özgülbaş’ın değişik zamanlarda uçuş yaparak çektiği resimlerden oluşan resim sergisi de açıldı. Resim sergisinin açılışının ardından bahçeye çıkan THK Genel Başkanı Vacit Öktem ve beraberindekilerin sıcak hava balonuyla yapacakları uçuş ise hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.
Etkinlik boyunca havada kalan yamaç paraşütü pilotu Orhan Özgülbaş, yere indikten sonra yaptığı açıklamada uçuşun kötü havaya rağmen güzel geçtiğini belirterek, havadayken fotoğrafları nasıl çektiğini anlattı. Özgülbaş, uçuş sırasında kucağında olan çantaya fotoğraf makinesini koyduğunu ve bir eliyle balonu yönetirken, diğer eliyle de fotoğraflar çektiğini söyledi. 

THK Genel Başkanı Vacit Öktem, etkinlikte yaptığı açıklamada, ilk defa bir şube başkanının genel başkan olduğunu belirterek, “Türk Hava Kurumu yüce Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ deyişini 1925 yılından bu yana sürdürmekte, havacılığın ülkemizde sevilmesi, gelişmesi ve orman varlıklarımızın korunması için üzerine düşen görevi mevcut olanakları ile en iyi şekilde yürütmeye çalışmaktadır. Biz, önceki genel başkanın şahsından kaynaklanan olumsuzlukları yargıya bırakıp ileriye bakıyoruz. Hepsi ülkemizin dört bir yanından seçilerek gelen merkez kurullarımızla halkımıza, hedefi sadece sportif ve amatör havacılık olan ve havacılığın dışında hiçbir uğraşı olmayan dürüst ve şeffaf bir THK vadediyoruz” dedi. 

Öktem, Mersin Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan’ı da unutmayarak ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Daha sonra heyet sıcak balon sepetine bağlanmış üzerinde "Bulutlarda rahat uyu" yazısı olan Özgecan Aslan’ın fotoğrafının önünde günün anısına basın mensuplarına poz verdi.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap