SON DAKİKA



Haber > Magazin > Trafikte yeni uygulama

Trafikte yeni uygulama

25 Ağustos 2015 Salı - 18:39




İstanbul’da trafik denetimine vatandaşlar da dahil oldu. Başlatılan yeni uygulama kapsamında vatandaşlar artık trafikte karşılaştıkları sürücü hatalar





Denetimlere vatandaşlarda dahil oldu... İstanbul’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Yeni uygulamayla birlikte artık vatandaşlar da trafik denetimine dahil oldu. Vatandaşlar trafikte karşılaştıkları aşırı hız, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, yasak park, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, hatalı sollama gibi eylemleri görüntüleyip, şikayette bulunabiliyor. Vatandaşların çektikleri görüntüler, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan birimlerce değerlendirilmeye başlandı.

Yapılmaya başlanan yeni uygulamada bütün vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, “Trafikle baş etme çabamıza vatandaşlarımızda yardımcı olsun.

Vatandaşlarımız, bilhassa makas ve spin atmak gibi vahim trafik kuralları ihlallerine, bütün yasalara rağmen, vatandaşların protestosuna rağmen suç işlemekte ısrarcı olanların bu hallerini, ellerindeki cep telefonlarıyla görüntüleri çekip bizlerle paylaşsınlar. Burada özellikle vurgulamak isterim ki bu görüntüleri kesinlikle sürücüler çekmesin. Onlar selametli bir şekilde araçlarını kullansınlar. Sürücülerin yanındaki yolcuların çekmesini bekleyeceğiz” dedi.

"BİR HAFTADA 70 GÖRÜNTÜ GELDİ"

Geçen hafta cılız bir uygulama yaptıklarını belirten Gezer, “Yaptığımız ilk uygulamada vatandaşlardan rağbet gördüğümüzü ifade edebilirim. Vatandaşların göndermiş olduğu 70 civarında görüntüyü değerlendirdik. Bizim de çektiğimiz yaklaşık 20 görüntü vardı. 90 civarında sürücüyle yaptıkları hatalardan dolayı muhatap olduk” ifadelerini kullandı.


Başlatılan uygulamanın genişlemesini amaçladıklarını belirten Gezer, “Belediyelerin, trafik vakfının bize büyük katkısı oldu. İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakası ile alakalı birimler kurmayı düşünüyoruz. 120 civarında sivil ekiplerimiz var. Burada da yaklaşık 70 civarında arkadaşımız görev yapıyor. Görüntüleri mümkün olduğunca 24 saat takip etmeye çalışacağız. Vatandaşın talebi ve ilgisi de çok önemlidir. Ben umut ediyorum ki ilgi alaka görecektir. Böyle olduğu taktirde 24 saat canlı izlemeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

TRAFİKTEKİ SÜRÜCÜ HATALARINI VATANDAŞLAR GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan uygulama kapsamında vatandaşlar, trafikte karşılaştıkları sürücü hatalarını görüntüleyip, Whatsapp uygulamasıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne ulaştırdı. Çekilen görüntülerde kaldırımdan giden araçlar ve yolda hatalı bir şekilde üst üste şerit değiştiren bir TIR da yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap