SON DAKİKA



Haber > Magazin > Topuklu ayakkabınız sorun yaratmasın!

Topuklu ayakkabınız sorun yaratmasın!

26 Mart 2016 Cumartesi - 10:49




Herhangi bir ağrı ya da acıya neden olana kadar vücudun tüm ağırlığını taşıyan ayaklara gereken özeni göstermiyoruz.





Kadın hastalarının erkeklere oranla çok daha fazla olduğunu söyleyen ayak ve ayak bileği cerrahi uzmanı Op. Dr. Selim Muğrabi, topuklu ayakkabı giyen kadınları bekleyen sağlık sorunlarını ve bunları engellemek için yapılması gerekenleri anlattı. 

Herhangi bir ağrı ya da acıya neden olana kadar vücudun tüm ağırlığını taşıyan ayaklara gereken özeni göstermiyoruz. Onlarca kemik ve kastan oluşan ayaklar konusunda sorun yaşayan kişilerin oranı yüzde 55… Ve tabii bu oranın neredeyse tamamına yakınını kadınlar oluşturuyor. Suçlusuysa belli; topuklu ayakkabılar!.

1- Topuklu ayakkabı giymediğiniz zamanlarda beş-altı cm destekli yumuşak ayakkabıları tercih edin.

2- Sürekli topuklu ayakkabı giydiğinizde aşil tendon kısalığı, bacak arka adalesinin sertleşmesi gibi sorunlar ortaya çıkar. Bunlardan kurtulmak için günlük olarak bacak arkası uzatma egzersizleri yapın!

3- Topuklu ayakkabı giyince ayağın tarak kemiklerinin birleştiği yerle topuk basınç altında kalır. Bu noktada ağrı oluşmaması için ayakkabınızın içine ped koyabilirsiniz. Böylece söz konusu bölgeleri destekleyerek ayağınızın yaşayabileceği sorunları telafi edebilirsiniz.


4- Ayakkabınızın topuğu 6 cm’yi geçiyorsa size zarar verir. Eğer günde dört saati geçmeden topuklu giyer ve size önerdiğimiz önlemleri alırsanız topuklu ayakkabının yarattığı negatifliği de ortadan kaldırabilirsiniz.

5- Ayağınızın altına tenis topu ya da su şişesi alıp çevirme hareketi yaparak gün boyunca topuklu giyseniz de ayağınızı rahatlatabilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap