SON DAKİKA



Haber > Magazin > Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

06 Nisan 2016 Çarşamba - 14:57




Mutfağımızın başka bir vazgeçilmezi; tatli tarifleri olup, hepimizin sık sık yaptığı pudingler, muhallebiler ve sütlaçlar zevkle tüketilmektedir.





Mutfağımızın başka bir vazgeçilmezi; tatlı tarifleri olup, hepimizin sık sık yaptığı pudingler, muhallebiler ve sütlaçlar zevkle tüketilmektedir. Bu tarifimiz, değişik pasta tarifleri değilde sütlü tatlı olarak bilinen ve arayanlar için bire birbir tariftir. Tadına doyamayacağınız Krem Brüle tatlısı, süt kreması ile hazırlanıp fırınlanarak pişirilen harika bir tatlıdır. Tarifi bire bir uygulayıp pişirirseniz, krem brüleniz çıtır çıtır olacak ve lezzetli bir süt tatlısı hazırlamış olacaksınız. Özellikle çocukların bayılacağı bu enfes süt kreması tatlısının yapılışına geçelim mi ne dersiniz?

Krem Brüle İçin Gereken Malzemeler:

  • 2,5 Kutu Süt Kreması
  • 4 Tane Yumurtanın sarısı
  • 1 Çay kaşığı Vanilya
  • Yarım Su bardağı Toz şeker

 

Tatli tarifleri olarak, Krem Brüle‘nin Yapılışı: İlk olarak süt kreması bir tencereye alınır, içerisine vanilya ilave edilip ısıtılarak vanilyanın aromasının süt kremasına nüfuz etmesi sağlanır. Bunu yaparken kısık ateş kullanılması ve devamlı karıştırılarak kremanın kaynamamasına dikkat edilmesi çok önemlidir. Kaynama anından hemen önce krema ocaktan alınır ve dinlendirilir. Başka bir kapta yumurta sarıları, toz şeker ile birlikte güzelce çırpılır. Hazırlanan karışım kremanın içine eklenir. Ancak burada bir püf noktasına dikkat çekmek istiyorum. Krema hala sıcak ise yumurtalar krema içerisinde pişerek kremaya yumurta tadı verebilir. Bunu engellemek için kremadan birkaç kaşık alınarak çırpılan yumurta sarılarının içine ilave edilir ve kremanın bu sayede ılınması sağlanır. Ilıştırılmış kremaya kalan çırpılmış yumurtalar hızlıca ilave edilerek karıştırılır. Krem brüle fırınlanmaya hazır hale gelmiş olup, hazırlanan krem brüle kaselere alınarak fırın tepsisine konulur. Eğer kaselerin altına bir havlu yerleştirip, tepsiyi de kaynamış su ile doldurursanız, fırın içerisinde oluşan buhar nedeniyle krem brülelerin üzeri çatlamamış olacak ve görüntüsü daha mükemmelleşecek. Önceden 160 dereceye ayarlanıp ısıtılmış olan fırına yerleştirilen krem brüleleri yaklaşık 30-35 dakika kadar piştikten sonra bir eldiven yardımıyla sıcak su içerisinden hemen alınmalıdır. Oda sıcaklığında bekletilen Krem Brüleler 4 saat kadar buzdolabında dinlendirilip soğutulur. Bu arada üzeri için karamel yapılmaya geçilir. Pasta tarifleri olarak değilde tatlı kategorisine giren,sizlere sunduğumuz bu tarifi çok beğeneceğinizi umuyorum.

Karamelini Hazırlamak:


Fırından çıktığında yumuşak bir kıvamda olan Krem Brüleler, buzdolabında soğutulduktan sonra katılaşmış olup, krem brüle üzerine toz şeker serperek bir pürmüz yardımıyla şekerler yakılmalıdır. Ateşle temas eden toz şeker bir müddet eridikten sonra yanmaya başlayıp karamel hale gelmiş olur. Evinde pürmüz olmayanlar için fırının sadece üst ısısını yükselterek birkaç dakika fırında bekletmek  de aynı görevi yapabilir. Tekrar buzdolabına alınan krem brüle 2 saat soğutulduktan sonra artık servise hazır, Afiyet olsun.tariflerimize linkimize tıklayarak göz atabilirsiniz,

Kaynak link: http://www.tatlitariflerii.com/k/pasta-tarifleri

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap