SON DAKİKA



Haber > Magazin > Tarihi eseri satarken yakalandı, serbest kaldı

Tarihi eseri satarken yakalandı, serbest kaldı

05 Aralık 2015 Cumartesi - 16:37




İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Helenesitik ve Roma dönemlerine ait tarihi eserleri satan F.Y. polis ekiplerince suç üstü yakalanırken, emniyetteki sor





İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; F.Y. (32) isimli şahsın elinde çok sayıda tarihi eser bulunduğu ve bu tarihi eserleri Karabağlar ilçesinde satışını yapmaya çalıştığı yönünde bilgi aldı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla; F.Y. isimli şahıs Karabağlar ilçesinde yakalanırken çantasında yapılan aramada ise 41 adet tarihi eser ele geçirildi.

Tarihi eserler ile ilgili olarak İzmir Müze Müdürlüğü görevlilerince yapılan incelemeler sonucunda; 12 adet pişmiş toprak Helenistik ve Erken Roma dönemlerine ait figürün başı, 2 adet pişmiş toprak lekythos, 3 adet pişmiş topraktan yapılmış üzeri baskılı amphora kulbu, 1 adet kemikten yapılmış ağırşak ve 2 adet bronz Helenistik dönemlerine ait sikke olmak üzere toplam 20 adet orijinal tarihi eser ile 19 adet bronz sikke ve 1 adet lülenin ise etnografik eser oldukları tespit edildi. F.Y. isimli şahıs emniyetteki sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap