SON DAKİKA



Haber > Magazin > Tarih canlanacak

Tarih canlanacak

12 Ocak 2017 Perşembe - 11:29




Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Trabzon Kent Müzesini ziyaret ederek müze hakkında bilgi aldı.





Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Trabzon Kent Müzesini ziyaret ederek, Arkeolog Esra Tırnık’tan bilgi aldı. Yavuz daha sonra Trabzon’un  sosyal yaşamını ve kültürünüzü anlatan eserleri yakından inceledi. Kent Müzelerinin şehrin geçmişten günümüze kültürlerini aktaran önemli değerler olduğunu söyleyen Bayan Yavuz, “Şehir Müzeleri faaliyetleri ve kurulmuş oldukları bölgelerin kültürel ve tarihi değerlerine sağlamış oldukları katkıları ile çok önemli bir yere sahiptir. Öyle ki başlı başına Kültürü, turizmi geliştiren önemli bir unsurdur. Bireylerin kültürel değerleri görmek amacıyla turizme katılmaları şehir üzerinde olumlu etkileri söz konusudur. Bundan dolayı bu önemli mekânın iç dizaynın yapılmasında, düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz ve müzemizin Trabzon’umuza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Bodrum –zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Trabzon Kent Müzesi’nde Trabzon’un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler de yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap