SON DAKİKA



Haber > Magazin > Suriyelilerin buruk sahuru!

Suriyelilerin buruk sahuru!

18 Haziran 2015 Perşembe - 11:41




Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, çadır ve konteyner kentlerde kalan Suriyeliler Ramazan ayının ilk sahuruna kalktı.





Yaklaşık 4 yıldır Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ramazanın ilk sahuruna dualarla uyandı. Akşam saatlerinde yapılan alışverişin ardından sahur hazırlığını yapan Suriyeli kadınlar, eşleri ve çocuklarıyla yemeklerini yedi.

Suriyeli Fatma Şelfun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakınlarının bir çoğundan haber alamadığını belirterek, ramazanı rahat ve huzur ortamında geçirmeleri için kendilerine her türlü kolaylığın sağlandığını ifade etti.

Hişam Ukbe de Suriye'de birlik beraberlik içinde yaşadıkları günleri özlediklerini belirterek, kötü günlerin bir an önce geçmesi için dua ettiklerini söyledi.

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyeliler ise ramazanın ilk sahurunu kaldıkları çadır ve konteynerde yaptı.

Sığınmacılardan Fatma Yusuf da Türk halkı ve devletinin her şeylerini eksiksiz tamamladığını ifade ederek, tek isteklerinin ülkelerine dönmek olduğunu kaydetti.


"Esed'ten kurtulmamız için dua ediyorum"

Hatay'daki Boynuyoğun Konaklama Tesisi'nde 4 yıldır yaşamlarını sürdüren Suriyeliler de ramazanın ilk orucu için hazırlıklarını yaptılar. Yaklaşık 2 bin 800 Suriyeli sığınmacının barındığı çadır kentte, kadınlarsahur yemeği hazırlayarak eşleri, çocukları ve yakınlarıyla birlikte yemeklerini yediler.

Suriyeli Vatin Hajramadan, "Bu yıl Türkiye'de dördüncü ramazanı geçiriyoruz. Bu mübarek ayda zalim Esed'ten kurtulmamız için dua ediyorum. İnşallah gelecek yıl ramazanı kendi ülkemizde ve evlerimizde geçiririz" dedi.

Zerife Şeyhabet ise ülkesindeki savaşın 4 yıldan fazla süredir devam ettiğini ifade ederek, insanlığın Suriye'de yaşanan zulme ve ölümlere artık sessiz kalmamasını beklediklerini kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap