SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sorun çıktı! Bu F-35 emekli edildi

Sorun çıktı! Bu F-35 emekli edildi

16 Temmuz 2018 Pazartesi - 13:27




ABD'de Deniz Piyadelerine ait F-35B, 2016 yılındaki kazada hidrolik sisteminde çıkan arıza nedeniyle hizmetten çıkarıldı.





Amerikan Deniz Piyadeleri’ne ait F-35B, uçuş sırasında meydana gelen yangın nedeniyle 27 Ekim 2016 tarihinde acil iniş yapmıştı. Kazayla ilgili rapor tamamlandı. Yeniden uçurma maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle Amerikan Deniz Piyadeleri’ne ait 168057 kuyruk numaralı uçağın hizmetten çıkartılmasına karar verildi.

Yapılan incelemede, uçağın elektrik sisteminin neredeyse kullanılamaz hale geldiği, yangın sırasında hidrolik sistemin de ciddi hasar gördüğü tespit edildi. Ayrıca uçakta oluşan yapısal hasar ile birlikte F-35B’nin tekrar uçurulmasının maliyeti çok yüksek çıktı. 

Askeri makamlar bu miktar ile ilgili açıklama yapmadı. Ancak emekli edilen uçağın tekrar elden geçirilerek bir süreliğine yer eğitimlerinde kullanılacağı, sonrasında da müzede sergileneceği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap