SON DAKİKA



Haber > Magazin > SOLOTÜRK 2015 takvimini açıkladı

SOLOTÜRK 2015 takvimini açıkladı

11 Mart 2015 Çarşamba - 12:56




Türk Hava Kuvvetlerinin solo gösteri ve akrobasi uçağı SOLOTÜRK’ün 2015 gösteri takvimi açıklandı. SOLOTÜRK, 2015 yılında yurt için ve yurt dışında 34





Resmi internet sitesinden açıklanan takvime göre, 4 Ocak’ta Sarıkamış’ta yılın ilk gösterisini yapan SOLOTÜRK, toplam 34 gösteriye imza atacak. SOLOTÜRK ekibi yurt içinde olduğu gibi Pakistan, İspanya, KKTC, Danimarka, Azerbaycan ve İngiltere’de gösteri yapacak. SOLOTÜRK, 2015 yılında da Balıkesir’in Edremit ilçesinde MYSİA Havacılık Festivali'nde gökleri renklendirecek.

Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini ve pilotların hünerini sergileyen SOLOTÜRK, gösteri uçuşlarını tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile yapıyor. Gösteri uçuşları esnasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınarak gösterinin daha iyi izlenmesi sağlanıyor. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmayan SOLOTÜRK'ler, diğer F-16’lar gibi her türlü göreve planlanabiliyor. SOLOTÜRK pilotları, gösteri uçuşları haricinde harp pilotu olarak görev yapıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap