SON DAKİKA



Haber > Magazin > Silüeti ortaya çıkmaya başladı

Silüeti ortaya çıkmaya başladı

19 Mart 2015 Perşembe - 13:04




İstanbul- İzmir karayolu arasındaki yolculuğu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası Körfez Köprüsü'nün





İstanbul- İzmir karayolu arasındaki yolculuğu 3.5 saate indirecek Körfez Köprüsü'nde şubat ayında çekilen kılavuz kablolarının ardından geçici yürüyüş bandı montajı son aşamaya geldi. Köprüde bu ay sonunda ana kablolar çekilip tabliyeler döşenmeye başlanacak, Haziran ayında da yürüyerek karşıya geçilebilecek.

'Kedi yolu' olarak da adlandırılan yürüyüş yolunda yaklaşık 200'er metrelik bölüm kaldı. Köprüde bu çalışmalar devam ederken, Dilovası, Altınova Hersek bölgesinde ulaşım yolları ve viyadük inşaatları devam ediyor. Bu yollar da büyük ölçüde tamamlandı ve asfalt döküldü.

Programda bir gecikme olmadığı takdirde, bu ay sonunda araçların geçeceği tabliyeleri taşıyacak ana kablolar şu anda silüet halinde görülen hat üzerine özel bir sistemle çekilmeye başlanacak. Daha sonra araçların geçeceği tabliyeler döşenecek. Bu çalışmaların Haziran ayında tamamlanması beklenirken, köprüden yürüyerek karşıya geçilebilecek. Köprünün yılsonunda araç trafiğine açılması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap