SON DAKİKA



Haber > Magazin > 'Saray tatlısı' dünyaya tanıtılıyor

'Saray tatlısı' dünyaya tanıtılıyor

03 Temmuz 2016 Pazar - 13:10




Osmanlı döneminde İzmit’te üretilen "saray tatlısı" pişmaniye, her yıl farklı bir ülkede yapılan festivalle dünyaya tanıtılıyor.





İzmit Belediyesince düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali, Bosna Hersek, Makedonya ve Avusturya'nın ardından bu yıl Azerbaycan'da gerçekleştirilecek.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, pişmaniyenin İzmit'in tatlısı olduğunu, İzmit pişmaniyesinin tanıtımı amacıyla 8. Uluslararası Pişmaniye Festivali'ni, 14-16 Temmuz'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenleyeceklerini bildirdi.

Bu kapsamda daha önce İzmit, İstanbul, Ankara'nın yanı sıra Bosna Hersek, Makedonya ve Avusturya'da festivaller gerçekleştirdiklerini kaydeden Doğan, festivallerin yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Pişmaniyenin, Osmanlı saraylarında, "saray tatlısı" olarak bilinen ve İzmit'te yapılan bir tatlı olduğunu vurgulayan Doğan, şöyle devam etti:

"İzmit'in pişmaniyesi, diğer bölgelerde yapılan pişmaniyelerden çok farklı. Şu anda İzmit'in pişmaniyesini daha fazla yenilen, daha fazla tercih edilen, daha fazla satılan bir tatlı olması için gayret ediyoruz. Pişmaniyeyle ilgili anıların tazelendiği bir festival. Biz pişmaniyemizi Türkiye'de tescilledik ama tüm dünyada da tanınsın istiyoruz. Neden yurt dışı? Oraya pişmaniye firmalarımız gidiyor. Orada yaptıkları pişmaniyeleri, halka dağıtıyoruz. Daha sonra pişmaniyeyle ilgili ticari kuruluşlarla işbirliğine giriliyor. Hem ticari hem kültürel hem sosyal anlamda çok güzel bir başlangıç oluyor hem de ülkemizin de bir anlamda tanıtımı oluyor."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap