SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sararan yastıklara özel formül

Sararan yastıklara özel formül

20 Şubat 2015 Cuma - 19:30




Terleme sırasında salgılanan sıvı, yıpranma ya da eskime gibi nedenlerden dolayı üzerinde sarı lekeler oluşan yastıklarınızı bu yöntemle eskisi gibi b





Yastıklarınızın henüz eskimemiş ve hala kullanılabilir durumda olsa da sarardıklarını görürsünüz. Sararan yastıklar, kirli görüntüsüyle moralinizi bozar ve yenisini alma isteği uyandırır. 

Bu da boşu boşuna para harcamanıza sebep olur. Ancak üzülmeyin bu yöntemle yastıklardaki sarı lekeleri kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan; 

Malzemeler

1 bardak (200 ml.) oksijenli su

1/2 bardak (100 ml.) sirke


1/2 bardak (100 ml.) boraks

1/2 bardak (100 ml.) çamaşır deterjanı 

Yastıklarınızı çamaşır makinesine koyup suda bekletme seçeneğine ayarlayın ve makinenin içine sirke ve oksijen suyunu dökün. 

Eğer makinenizde suda bekletme ayarı yoksa ya da nasıl yapıldığını bilmiyorsanız,yastığı, büyükçe bir leğende sirke ve oksijen suyu döküp suya bastırabilirsiniz. Oksijen suyu doğal bir beyazlatıcıdır ve sirke de lekeleri çıkarmada birebirdir. 

Birkaç saat beklettikten sonra çamaşır deterjanını ve boraksı da ekleyip ön yıkamalı uzun bir programda çamaşır makinenizde yastıkları yıkayınız. Makineden çıkardığınız yastıkların beyazlamış olduğunu göreceksiniz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap