SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sanat Günleri için güç birliği

Sanat Günleri için güç birliği

08 Mayıs 2015 Cuma - 13:17




Trabzon Sanatevi 7. Sanat Günlerinin program hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.





Trabzon Sanatevi yürütme kurulu üyeleri 03-10 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacak olan 7. Sanat Günleri için görüşmeleri hızlandırdı. Adnan Taç Başkanlığında, Kenan Atalay, Esma Ala Türkmen, Hasan Fehmi Hızal, Fethi Yılmaz, Yahya Demeli ile birlikte İran Başkonsolosu Meshud Nohasi, Rusya Başkonsolosu Dmitry Talanov, KTÜ. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birdoğan Baki, KTÜ. Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Osman Bektaş, KTÜ. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asiye Mevhibe Çoşar’ı ziyaret ettiler. 

Ziyarette, 7. Sanat Günlerine verebilecekleri programsal destek ve komşu ülkelerden sanatçı katılımının sağlanması üzerine görüşmeler yapıldı. Olumlu ve samimi bir sohbet ortamında geçen görüşmelerde, sanat günlerinin uzun soluklu olması, farklı sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçıların katılarak kent insanıyla buluşmasının önemli olduğu vurgulandı.

İran ve Rusya Başkonsolosları ile yapılan görüşmelerde özde kentler, genelde ülkeler arası kültürel köprülerin kurulmasının komşu ülkeler açısından daha da önemli olduğu, sanatevi gibi güçlü bir sanat kurumu tarafından yapılan talebin önemli olduğu bu nedenle sanatçı katılımının sağlanacağı belirtildi. 

KTÜ. birimleri ile yapılan görüşmelerde, üniversitenin daha çok kentin sanat hayatının içerisinde olması için öğretim üyelerinin katılım sağlayabileceği programların yanı sıra öğrencileri de içerisine alabilen programlar hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap