SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sahipsiz yavru kediler korumaya alındı

Sahipsiz yavru kediler korumaya alındı

27 Kasım 2016 Pazar - 10:57




Muş'ta sokağa terk edilen 3 yavru kedi, çevredekilerin belediyeyi araması üzerine korumaya alındı.





Kültür ve Turizm Müdürlüğü yakınındaki bir boş arsada sürekli miyavlayan yavru kedilerin görenlerin ihbarı üzerine harekete geçen Belediye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evini yetkileri, hayvanları koruma altına aldı.

Veteriner hekimler tarafından kontrolden geçirilen 3 kediye yiyecek verildi.

Yavru kedilerin soğuktan donmak üzereyken bulduğunu belirten Çaçan  Algan, şöyle dedi:

"Sabah işyerime  geldiğimde yeni doğmuş 3 yavru kediyi gördüm. Kediler, çok açtılar. Aradım annelerini  göremedim. Daha sonra annelerini 100 metre ötede ölüsünü gördüm. Öncelikle bir sıcak yere götürerek donmalarını engelledim. Ondan sonra hemen Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım merkezini aradım. Ekip geldi ve yavru kedileri kendilerini teslim ettim."

Duyarlılığından dolayı Çaçan Algan'a teşekkür eden Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezinin Veteriner Hekimi Semih Türkcan, yavru kedilerin genel durumlarının iyi olduğunu belirtti. Türkcan, "Yavru kediler henüz 15 günlük olduğu için barınakta biberonla besleyeceğiz. Başının çaresine bakacak hale geldikten sonra sahiplendiririz ya da doğal hayata geri bırakırız" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap