SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sahaya atladı futbolcunun hayatını kurtardı

Sahaya atladı futbolcunun hayatını kurtardı

11 Nisan 2016 Pazartesi - 18:45




Ordu 1. Amatör Lig Play-Off Yarı Final karşılaşmasında yaşanan sakatlık sonrası tribünlerden sahaya atlayan doktor İlker Karahasanoğlu, sakatlanan fut





Ordu 1. Amatör Lig Play-off Yarı Final karşılaşmasında hafta sonu Altınordu Belediyespor ile karşılaşan Ünye 1957 Spor takımı talihsiz bir durumla karşı kaşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikalarında, girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Ünye 1957 Sporlu İbrahim Karayiğit, yaşadığı sakatlıkla yürekleri ağızlara getirdi. Girdiği mücadele sonrası kafasını yere çarpan ve dili boğazına kaçan Karayiğit, bir süre yerde hareketsiz yatınca başta saha içindeki futbolcular olmak üzere tribünlerde maçı izleyen herkese bir süre panik yaşattı. Olayın yaşandığı anlarda güvenlik görevlilerinin müdahalesine rağmen tribünlerden sahaya atlayan Operatör Doktor İlker Karahasanoğlu ilk müdahaleyi yaparak İbrahim Karayiğit’in hayatını kurtardı.

“İNŞALLAH TEKRARI YAŞANMAZ”

Olayın kahramanı doktor İlker Karahasanoğlu maçta yaşanan o anları anlattı. Takımı desteklemek için stadyumda olduğunu vurgulayan Karahasanoğlu, “Cumartesi günü takımımızla beraber finale çıkacağız ümidi ile Ordu’ya takımımızı desteklemeye gittik. Maalesef ilk yarının son anlarında İbrahim kardeşimiz düşerek kafasını yere vurdu. Ben o anda durumun ciddi olduğunu anladım ve zaman kaybetmeden biraz da kuralları ihlal ederek içeri girdim. İbrahim’in dilinin boğazına kaçtığını gördüm ve çenesini açarak nefes alıp rahatlamasını sağladım. Geçirmiş olduğu travma büyük bir travmaydı, beyin sarsıntısı geçirmişti. Bir gün boyunca müşahede altında tuttuk, hafızası yavaş yavaş geri geliyor. Şu anda durumu biraz daha iyi diyebilirim. Biz görevimizi yaptık, Allah da bizlere yardım etti. İnşallah böyle bir durumu bir daha hiçbir yerde yaşamayız” dedi.

BAŞKAN ÇAMYAR'DAN KAHRAMAN DOKTORA ZİYARET

Yaşanan olayın ardından beyin travması geçiren ve hafıza kaybı yaşayan Karayiğit, Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alındı. İki günlük tedavinin ardından kendine gelen Karayiğit, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Kulüp Başkanı Abdullah Sarı ile birlikte hayatını kurtaran Doktor İlker Karahasanoğlu’nu ziyaret ederek teşekkür etti.

“DOKTOR OLMASAYDI ÇOK DAHA KÖTÜ SONUÇLAR OLABİLİRDİ”

Ziyarette bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Cumartesi günü Altınordu Belediyespor ile oynadığımız maçta sporcumuz İbrahim Karayiğit, topa bastıktan sonra geriye doğru başının üzerine düşerek talihsiz bir sakatlık geçirdi. Sakatlığın ciddi olduğunu sahadaki futbolcuların telaşı ile anladığımız sırada o anda tribünlerde olan İlker hocamız güvenlik güçlerinin engel olmasına aldırmaksızın sahaya girerek dili nefes borusunu kapatan sporcumuza müdahale ederek hayatını kurtardı. Bir kaç saniye daha geç müdahale edilseydi beyinde ciddi zararlar olabilir hatta ölümle sonuçlanacak bir netice ortaya çıkabilirdi. Bu davranışından dolayı tüm Ünye halkı adına doktorumuz İlkey Bey’e ve çalıştığı kurum olan Ünye Devlet Hastanemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“GEREKLİ ÖNLEMLER MAALESEF ALINMADI”

Maçın oynandığı gün sahada ambulans ve doktor olmamasından yakınan Kulüp Başkanı Abdullah Sarı ise, “Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu maçlarda doktor ve ambulans bulundurma zorunluluğunun olduğunu bildirdiği halde maalesef doktor ve ambulans tahsis edilmedi. Aynı durumda Altınordu Belediyesporlu bir futbolcu da olabilirdi. Gerekli önlemeler alınsaydı bu tür bir olumsuzluk yaşanmazdı” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap