SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sağanak yağış geliyor!

Sağanak yağış geliyor!

24 Şubat 2015 Salı - 10:52




Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Ankara ve İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor.





Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve batı kesimleri ile zamanla doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile Antalya il merkezinde kuvvetli, Antalya'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli zaman zaman fırtına (30-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri ve kuzey kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 6
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 12
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16
Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların batı çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, il merkezinde kuvvetli olması bekleniyor) 15
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 17
Trabzon: Parçalı bulutlu 14
Erzurum: Parçalı bulutlu -2
Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 13

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap