SON DAKİKA



Haber > Magazin > Rüzgar Çetin'e kötü haber!

Rüzgar Çetin'e kötü haber!

09 Ekim 2016 Pazar - 12:55




TBB Başkanı Fevzioğlu, katıldığı canlı yayın programında Rüzar Çetin'e verilen cezayı değerlendirdi ve "Yargıtay cezayı az bulacaktır" dedi.





Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programında ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in aldığı cezayı değerlendirerek, "Yargıtay’ın Rüzgar Çetin kararında verilen cezayı az bulabileceğini" ifade etti.

Feyzioğlu canlı yayında olayışöyle yorumladı;

22,5 YILA KADAR VERİLEBİLECEK BİR CEZA VAR

Kanunda bir boşluk yok bizim. Uygulamadan bazı sıkıntılar, tereddütler, güvensizlikler var. Rüzgar Çetin olayında savcı 22.5 sene ceza istemişti. 1 ölü, 1 yaralı olduğunda ya da 1'den çok ölü olduğunda ama 1 ölü 1 yaralı da dahi istenebiliyor bu ceza. 2 yıldan 15 yıla kadar cezanın üst sınırı var. Ve eğer çarpan kişi 'bilinçli taksir' dediğimiz yani öngörmüş sonucu ama "olmaz,ben becerikli bir şoförüm, aradan sıyırıp geçerim" demişse bu da cezanın 1 bölü 2 oranında artırılması anlamına geliyor. Yani 7.5 yıl daha ekliyorsunuz. 22.5 yıla kadar verilebilecek bir ceza var.

Meskun mahalde anormal bir hızla gitmek ve üstüne üstlük bir de alkollü araç kullanmak bu Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre bilinçli taksir. Yani temel cezayı 15 yıl olarak verse mahkeme, bunu artırdığında 22.5 yıl oluyor. Bu en üstü. En aşağı da işte 2 küsur yıl.


Bizim sıkıntımız kanundan kaynaklanmıyor. Bizim sıkıntımız, her davayı soruşturmayı toplum krize dönüştürmeye meyilli uygulamadan geliyor.

“YARGITAY CEZAYI AZ BULACAKTIR”

Olayı ve ceza sürelerini tek tek açıklayan Fevzioğlu, "Yargıtay düzletene kadar bu yanlışlık orada duracak. Benim kanaatim Yargıtay’ın yerleşik içtihadı bu cezayı az bulacaktır." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap