SON DAKİKA



Haber > Magazin > Ruslar gitti onlar geldi

Ruslar gitti onlar geldi

11 Ağustos 2015 Salı - 11:37




Rusya`dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25`lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11`lik artış oldu.





Türk turizminin en önemli pazarı olan Rusya'dan gelen turist sayısı yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 azalırken, bu boşluk Almanya'dan gelenlerle dolduruldu. Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı söz konusu dönemde yüzde 11 artış gösterdi.

2014'ün ilk 6 ayında Rusya'dan Türkiye'ye 1 milyon 924 bin turist geldi. Bu rakam, 2015'in aynı döneminde yüzde 25 azalarak 1 milyon 455 bine geriledi. Rus turist sayısında yaşanan azalmaya karşın Almanya'dan gelen turist sayısında yüzde 11'lik bir artış oldu. Alman turistlerin sayısı ilk 6 ayda 2 milyon 110 bine oldu.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya'dan gelen turist sayısındaki azalmanın, ülkede yaşanan ekonomik krizden kaynaklandığını ifade etti. Türkiye'ye gelen Rusların harcamalarında da ekonomik krizin etkilerinin görüldüğünü dile getiren Ulusoy, "Türkiye'nin turizm gelirlerinde yaşanan düşüşün en önemli nedeni, kaynak pazarlardaki ekonomik sorunlar. Özellikle Rusya'daki ekonomik sorunlar bu pazardan gelen turistlerin azalmasına sebep oldu. Rusya'dan gelen turistlerin ülkemizdeki harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 geriledi" dedi.

Ulusoy, Yunanistan gibi ekonomik kriz yaşanan diğer ülkelerden gelen ziyaretçilerin de harcamalarını kıstıklarına dikkati çekti.Bulgaristan, İran, ABD, Gürcistan ve İsveç gibi ülkelerden gelen turist sayısında da ilk 6 ayda artış görüldüğünü kaydeden Ulusoy, yılın kalan döneminde de bu seyrin devam edeceğini savundu.Ulusoy, nisan ve mayıs aylarında Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen charter uçaklara uygulanan yakıt teşvik desteğinin sonbaharda da devam etmesi için girişimlerinin olduğunu hatırlatarak, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. Ulusoy, "Bu sayede Rusya başta olmak üzere kayıp yaşanan pazarlardan kaynaklı zararlar kısmen telafi edilebilir. Bizim önerimiz, buna benzer bir teşvik sisteminin tarifeli uçaklara da uygulanması yönünde" değerlendirmesinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap