SON DAKİKA



Haber > Magazin > Reklamlarda yeni dönem

Reklamlarda yeni dönem

30 Aralık 2015 Çarşamba - 14:54




Yeni yılla birlikte reklamlarda yeni dönem başlıyor. Gümrük Bakanlığı ticari reklamlarda aranılacak şartları yeniden düzenledi.





Düzenleme 2015 başında yapılmıştı ancak yeni yılla birlikte hayata geçecek. Karşılaştırmalı reklam dönemi başlayacak. Yani artık firmalar rakiplerinin isim ve logolarını kendi reklamlarında kullanabilecek.Sadece hizmetlerin aynı olması şartı aranacak. Bitkisel ürün, vitamin gibi takviye gıdaların reklamları yapılamayacak. Yine falcı, medyum ve astrologların da reklamı olmayacak. Diş hekimi, veteriner ve eczacılar reklamlarda oynayamayacak. Ayrıca; doktorlar ve bu izlenimi oluşturacak kişiler reklamda oynayamayacak. Gizli reklam yayınlanmayacak. Reklamlardaki altyazılar herkesin göreceği boyutta olacak. Altyazılar okunabilecek hızda akacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL REKLAM

Yeni düzenlemede çocuklar için de maddeler yer alıyor. Reklamlar çocukların yaş grubu dikkate alınarak yapılacak. Çocuklarda gerçek dışı beklentilere yol açacak, kurgu ile gerçeği ayırt etmeyi zorlaştıracak unsurlar olmayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap