SON DAKİKA



Haber > Magazin > Polis çocuğu maganda kurbanı oldu

Polis çocuğu maganda kurbanı oldu

07 Temmuz 2016 Perşembe - 17:01




Adana'da maganda kurşununun isabet ettiği 10 yaşındaki Polis çocuğu Senanur Sümer, tedavi gördüğü hastanede 7 gün sonra hayatını kaybetti.





Edinilen bilgiye göre, olay, 1 Temmuz 2016 günü Adana'nın Yumurtalık ilçesinde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Ercan Sümer geçici görevlendirmeyle Yumurtalık ilçesindeki polis sosyal tesislerine gönderildi. Sümer, giderken tatil yapmaları için eşi Nilgün, kızları Senanur (10) ve İrem Sümer'i (14) de götürdü.

1 Temmuz 2016 günü Sümer'in küçük kızı Senanur Sümer babasına markete gitmek istediğini söyledi. Baba Sümer diğer kızını ve eşini de alarak sosyal tesislerden markete gitmek için çıktı. Sosyal tesislerden yaklaşık 50 metre uzaklaştığında arkalarından silah sesleri gelmeye başladı. Baba Sümer arkasını dönüp baktığında otomobilden bir kişinin ateş ettiğini kaldırımda bulunan bir kişinin de kendilerine doğru kaçtığını gördü. Bunun üzerine hemen iki kızının ve eşinin üzerine kendisi siper oldu. Ancak seken kurşunlardan biri Senanur Sümer'in kafasına isabet etti. Kaçan şahıs da ayağından vurularak yaralandı.

Ercan Sümer hemen sosyal tesislere koşup ambulans istenmesi ve kaçan otomobilin plakası ile cinsinin anons edilmesini istedikten sonra tekrar olay yerine döndü. Bu sırada yoldan geçen askeri araç durup kız çocuğunu alarak Yumurtalık Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Senanur Sümer ambulans ile Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan ameliyatlardan sonra yoğun bakıma alınan Senanur hayatta kalma mücadelesini 7 gün sonra kaybetti.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Senanur Sümer'in cenazesi otopsi için adlı tıp kurumu morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından çocuğun cenazesini baba Ercan Sümer ile yakınları teslim aldı. Sümer'in cenazesi önce Güzelyalı Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada baba ve anne el ele tutuşarak gözyaşlarına boğuldu. Cenaze daha sonra Kabasakal Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.


Yumurtalık ve Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ise şahsın yakalanması için ortak çalışma başlattı. Yapılan çalışmada iddiaya göre, sokak ortasında otomobilden ateş eden kişinin Serkan A. olduğunu belirlendi. Serkan A.'nın bir süre önce cezaevine girdiği, arkadaşı S.H.'nin (34) Serkan A. cezaevine girdikten sonra kendinden boşanan eşi N.A. ile sevgili olduğunu tespit etti. Polis bu duruma sinirlenen Serkan A.'nın S.H.'yi öldürmek için ateş ettiğini, S.H.'nin de kaldırımda yürürken Sümer ailesine doğru koşunca Senanur'un vurulduğunu belirledi. Olayda S.H.'de ayağından vurularak yaralandı. Tedavi edilen S.H. taburcu oldu. Polis olaydan sonra ateş edilen otomobil sürücüsünü bulup adliyeye sevk etti. Zanlı tutuklanırken, polis şimdi her yerde tabancayı kullanan Serkan A.'yı yakalamak için operasyonlar yapıyor.

Bu arada, dün Merkez Park'ta ailesiyle birlikte gezmeye çıkan 3 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed Hamza da nereden geldiği belli olmayan kurşunla kafasından vuruldu. Hamza Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde hayatta kalma mücadelesi veriyor. 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap