SON DAKİKA



Haber > Magazin > Pilottan inanılmaz hata

Pilottan inanılmaz hata

20 Ekim 2015 Salı - 09:38




İstanbul-Oslo seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı, pilotun elektronik uçuş çantası ‘Jeppesen' adı verilen uçuş haritasını yanlış





THY'nin İstanbul-Oslo seferini yapan TK-1753 sefer sayılı Airbus A-320 tipi yolcu uçağı saat 14.30'da Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Uçak kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra, kaptan pilot, "Jeppesen" adı verilen ve tüm havalimanlarının yaklaşma ve krokilerinin bulunduğu uçuş haritasını yanlış aldığını fark etti. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek geri dönmek istediğini söyledi. Pilot, deniz üzerinde yakıt azaltarak kalkışından yaklaşık 1 saat sonra Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Pilotun doğru haritayı almasının ardından, THY uçağı Oslo seferini yapmak üzere yeniden havalandı. Konuyla ilgili olarak THY'den yapılan açıklamada, ‘İlgili seferde teknik nedenle uçak değişikliğine gidilmesi üzerine, sefere verilen yeni uçağa yüklemenin unutulduğu" belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap